Japonya’da Beni-Koji Takviye Diyet Gıdası Tüketimi 5 Kişinin Ölümüne Neden Oldu

Kobayashi Pharmaceutical Co. Firmasından Yapılan Açıklamaya Göre

Japonya’da, kırmızı pirinç mayası içeren “beni-koji” adlı takviye diyet gıdası tüketen bir kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Bu son ölümle birlikte, “beni-koji” tüketimi nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e yükseldi. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı henüz açıklanmadı.

Nedeni Bulunamadı – Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı Açıklama Yaptı

Hayatını kaybedenlerin ölüm sebeplerinin tespiti için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Japon üretici firma, üründeki sorunun kaynağını bulamadı ancak “küften türetilen bilinmeyen bir maddenin” soruna yol açmış olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Sağlık Çalışma ve Refah Bakanlığı, halihazırda 93 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü duyurdu. Ayrıca, bakanlık firmanın ürüne yönelik 12 bine yakın şikayet aldığını bildirdi.

Soruşturma Başlatılıyor – Kobayashi Pharmaceutical Co. Firması Hakkında

Merkezi güneydeki Osaka metropolünde yer alan Kobayashi Pharmaceutical Co. firmasına yönelik soruşturma başlatılacağı belirtildi. 2023 yılında 18,5 ton “beni-koji” içeriği üreten firma, bu ürünlerin 16,1 tonunu 50’den fazla firmaya satmıştı. 1919 yılında kurulan firma, reçetesiz sağlık, hijyen ve gıda takviyesi ürünleriyle biliniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Japonya’da Beni-Koji Takviye Diyet Gıdası Tüketimi 5 Kişinin Ölümüne Neden Oldu
  1. Japonya’da Beni-Koji Takviye Diyet Gıdası Tüketimi 5 Kişinin Ölümüne Neden Oldu için yorumda bulun

    Japonya’da Beni-Koji Takviye Diyet Gıdası Tüketimi 5 Kişinin Ölümüne Neden Oldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Japonya’da Beni-Koji Takviye Diyet Gıdası Tüketimi 5 Kişinin Ölümüne Neden Oldu için ilk yorumu yapabilirsin.