İsrail Askerleri ve Yetkilileri, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduklarını İtiraf Etti

İsrail Ordusundan İtiraflar

Birçok İsrailli asker ve savunma yetkilisi, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamalarda, İsrail’in Gazze’de “ölüm bölgeleri” oluşturduğunu itiraf etti. Söz konusu bölgelere giren herkesin ayrım yapılmadan hedef alındığını ve İsrail ordusunun 9 bin Hamas mensubunun öldürüldüğü iddialarını yalanladılar.

İnsansız Hava Araçlarıyla Saldırılar

Al Jazeera’nın yayımladığı görüntülerde, İsrail insansız hava araçlarının boş arazide yürüyen 4 Filistinli sivili vurduğu ortaya çıktı. Bir İsrail ordusu yetkilisi, silahsız olduklarını belirterek bu saldırıyı savunamadıklarını dile getirdi.

“Herkes Teröristtir” İtirafı

İsrail ordusunda görev yapmış bir yedek subay, faaliyet gösterdikleri bölgelerde öldürülen herkesin terörist olarak kabul edildiğini belirtti. Özellikle “ölüm bölgelerine” giren erkeklerin silahsız olsalar bile hedef alındığını ifade etti.

Kaotik Durum ve Kararlar

İsrailli askerler, çevrede şüpheli bulunan bir binaya ateş edecek komutanların olduğunu ve sahadaki komutanların kararlarının önemli olduğunu vurguladılar. Sivil-terörist ayrımı konusundaki ikilemler ortaya çıktı ve bazı durumlarda sivillerin hayatlarının tehlikeye atıldığı belirtildi.

Evlerinde Tehlike Altındaki Siviller

Bazı İsrailli yetkililer, Gazze’deki saldırılarda sığınaklarda yaşamayan sivillerin de tehlikede olduğunu ve evlerine dönmek zorunda kaldıklarını ifade etti. Sivillerin askerlerin hedeflerine yakın olabileceği ve yanlışlıkla vurulabileceği endişesi dile getirildi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İsrail Askerleri ve Yetkilileri, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduklarını İtiraf Etti
  1. İsrail Askerleri ve Yetkilileri, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduklarını İtiraf Etti için yorumda bulun

    İsrail Askerleri ve Yetkilileri, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduklarını İtiraf Etti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail Askerleri ve Yetkilileri, Gazze’de “Ölüm Bölgeleri” Oluşturduklarını İtiraf Etti için ilk yorumu yapabilirsin.