Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Avrupa Askeri Anlamda Yeterince İddialı Değil

Macron, Avrupa Parlamentosu Seçimleri Öncesi Konuştu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa’nın askeri alanda yeterince iddialı olmadığını ve dünyadaki silahlanma yarışının gerisinde kaldığını belirtti. Macron, 6-9 Haziran’da yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesi Sorbonne Üniversitesi’nde yaptığı konuşmada, Avrupa’nın güvenliği ve savunması gibi konuları ele aldı.

Macron’dan Güçlü Avrupa Mesajı

Macron, değişen uluslararası koşullar ve stratejik riskler bağlamında Avrupa’nın daha egemen ve daha güçlü olması gerektiğini vurguladı. Avrupa’nın güvenliği için mücadele çağrısı yapan Macron, Rusya’nın Ukrayna savaşını kazanmamasının Avrupa’nın güvenliği için önemli olduğunu belirtti ve Rusya’ya karşı “otonom gerçek bir strateji” yürütülmesi gerektiğini savundu.

Avrupa’nın Silahlanma Yarışındaki Yetersizliği

Macron, dünya genelinde artan silahlanma karşısında Avrupa’nın yeterince iddialı olmadığını dile getirerek, “Güvenilir Avrupa Savunması” konseptinin inşası için Avrupalı ortakları ile birlikte harekete geçeceğini açıkladı.

Protestolar ve Güvenlik Önlemleri

Macron’un konuşması sırasında Sorbonne Üniversitesi’ne gelen yüzlerce eylemci, Pantheon Meydanı’nda toplandı ve Macron’a karşı protesto gösterilerinde bulundu. Polis, eylemcilere karşı güvenlik önlemleri alırken, eylemciler Filistin’e destek ve İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Avrupa Askeri Anlamda Yeterince İddialı Değil
  1. Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Avrupa Askeri Anlamda Yeterince İddialı Değil için yorumda bulun

    Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Avrupa Askeri Anlamda Yeterince İddialı Değil için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Avrupa Askeri Anlamda Yeterince İddialı Değil için ilk yorumu yapabilirsin.