Marmaris’teki Aksaz Limanı’ndan Kurtarma Tatbikatı

TCG Alemdar Denizaltı Kurtarma Gemisi Akdeniz’e Açıldı

Marmaris’teki Aksaz Limanı’ndan hareket eden TCG Alemdar denizaltı personel arama kurtarma gemisi, kurtarma faaliyetlerini icra etmek üzere Akdeniz’e açıldı. Gemide yapılan brifingde Kurtarma ve Su Altı Komutanı Deniz Albay Necati Koray Salar, tatbikatta satha çıkma kabiliyetini yitirmiş denizaltıya yönelik kurtarma harekatı yapılacağını açıkladı.

KURTARAN-2024 Tatbikatı Detayları

Salar, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca planlanan KURTARAN-2024 tatbikatının, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı tarafından icra edildiğini belirtti. Tatbikat kapsamında üç farklı sahada dibe oturmuş üç denizaltıya, milli kurtarma gemileriyle müdahale edileceği vurgulandı. Tatbikata çok sayıda unsurdan oluşan bir ekip katılarak gerçekleştirilecektir.

Tatbikata Katılan Unsurlar ve Ekipmanlar

Salar, tatbikata deniz kuvvetleri komutanlığından birçok unsuru dahil ederek kapsamlı bir kurtarma operasyonu planlandığını ifade etti. Tatbikatta yandan taramalı sonar, uzaktan kumandalı sualtı araçları, atmosferik dalış elbisesi, kurtarma çanı, denizaltı harici havalandırma sistemi gibi ekipmanlar kullanılacak.

Denizaltı kurtarma tatbikatında Türkiye’nin yanı sıra Azerbaycan, ABD, Bangladeş, Bahreyn, Bulgaristan, Brezilya, Fas, Güney Afrika, Hollanda, Malezya, Mısır, Mozambik, Pakistan, Suudi Arabistan, Tayland ve Umman’dan 40 gözlemci ve subay da yer alacak.

Denizaltı kurtarma tatbikatı, uluslararası iş birliği ve koordinasyonun önemini vurgulayarak, denizaltı personelinin kurtarılması ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik önemli bir adımdır. Tatbikatın başarılı bir şekilde tamamlanması için ekipler titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Marmaris’teki Aksaz Limanı’ndan Kurtarma Tatbikatı için yorumda bulun

    Marmaris’teki Aksaz Limanı’ndan Kurtarma Tatbikatı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Marmaris’teki Aksaz Limanı’ndan Kurtarma Tatbikatı için ilk yorumu yapabilirsin.