Ali Babacan’dan Akaryakıt Fiyatlarına Tepki ‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Sakarya’da gençlerle bir araya geldi. Zamların sebebinin döviz kurundaki artış olduğunu savunan Babacan, Merkez Bankası’nın döviz rezervlerinin satılmasını eleştirdi. Babacan, gençlerin, emeklilerin ve memurların hayat standardının yükselmesine ekonominin başında olduğu dönemi örnek gösterdi. Babacan şunları söyledi:

‘İyi şeyler yapılan dönemde ekonominin başında ben vardım’

“2002-2015 yılları arasında iyi şeyler yaptık. O dönem ekonominin başında ben vardım. O dönem gençler biriktirdikleri harçlıklarla kısa süreli Avrupa turlarına gidebiliyorlardı. Emekliler maaşlarını biraz biriktirip yurt dışına tatile gidip gelebiliyorlardı. Bir memurun 12 aylık maaşıyla bir araba alınabiliyordu. Şu anda çoğu vatandaşımız için bir ev almak bir araba almak hayal oldu. Gençler ‘ömür boyu çalışsam ne evim olabilir ne de arabam olabilir’ diyor.”

‘Zammın sebebi, döviz rezervlerini tüketmeleridir’

“Döviz kuru artınca ülkede A’dan Z’ye her şeye büyük bir zam geldiğini görüyoruz. Dolar ve avronun artmasının sebebi, Cumhurbaşkanı’nın damadının bakan olduğu dönemde ülkenin bütün döviz rezervlerini tüketmeleridir. Döviz rezervlerini eksiye düşürdüler. 130 milyar dolarlık döviz rezervlerini cayır cayır sattılar. Ekonomide arz talep dengesi diye bir şey vardır. Bir şey azaldığı zaman fiyatı yükselir. Döviz rezervi azalınca değeri yükseldi gitti. Döviz yükselince her şeye korkunç bir şekilde zam geldi.”

‘Mazot dünyadaki kadar artsaydı bugün 9-10 liraydı’

“Bugün mazot 22 lira. Mazot fiyatının dünyanın her yerinde arttığını söylüyorlar. Türkiye’de dünyadaki her yer kadar artsaydı, mazot bugün 9-10 liraydı. Eğer 22 liraysa sebebi kur farkıdır. Döviz kurları Türkiye’de patlayınca 7-8 liradan 22 liraya çıktı. Dünyada mazot 7-8 liradan 9 liraya çıktı. Bunun da sebebi tamamen ekonominin kötü yönetilmesidir. Döviz rezervlerinin tüketilmesidir. İşin başında bilen bir kadro yok. Ekonomi teknik bir alan. O işin tekniğini bilmeyenler yönetmeye kalktıkları zaman ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar.”

‘Artık bunlar çok uzadı, değiştirmek gerekecek’

“Bunların hepsi düzelir. Yeter ki düzgün bir kadro iş başına gelsin. Türkiye’yi dürüst insanlar yönetsin. İşler bilerek yapılsın. Hukuk, adalet, insan hakları öncelensin. Bunları düzeltmek de çok zor değil. Zamanında yaptık. Ülke çok zor durumdayken hızlı bir şekilde ülkenin sorunlarını çözdük. Ama önce şu kadronun bir değişmesi gerekiyor. Artık bunlar çok uzadı. Bunu bir değiştirmek gerekecek.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ali Babacan’dan Akaryakıt Fiyatlarına Tepki ‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’
  1. Ali Babacan’dan Akaryakıt Fiyatlarına Tepki ‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’ için yorumda bulun

    Ali Babacan’dan Akaryakıt Fiyatlarına Tepki ‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’ için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ali Babacan’dan Akaryakıt Fiyatlarına Tepki ‘Fiyatlar dünyadaki gibi artsaydı mazot 9-10 liraydı’ için ilk yorumu yapabilirsin.