Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Deprem Mağdurlarına Destek Devam Ediyor

Bakan Işıkhan’dan Mücbir Sebep Haline İlişkin Önemli Açıklamalar

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki vatandaşlara desteklerin sürdüğünü belirtti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1. Mücbir Sebep Halinin Uzatılması

Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep‘in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 30 Nisan 2024 itibarıyla sona erecek olan mücbir sebep halinin 31 Ağustos 2024‘e kadar uzatıldığı açıklandı. Bu kapsamda iş yerleri, sigortalılar ve genel sağlık sigortalıları, vermekle yükümlü oldukları belgeleri 16 Eylül 2024‘e kadar teslim etmeleri durumunda yasal süresi içinde kabul edilecek.

2. Prim Borçlarının Erteleme Süresi

6 Şubat 2023‘ten önce ödeme süresi dolmuş mevcut prim borçları 30 Eylül 2024‘e, 2023 ve 2024 yılı aylarına ait prim borçları ise gecikme cezası ve zammı uygulanmaksızın 28 Şubat 2025‘e ertelendi.

3. Taksitlendirme İmkanı

Ödeme vadesi geçmiş borçlarını taksitlendiren işveren, sigortalı ve hak sahiplerinin taksitlerini 30 Eylül 2024‘e kadar ödeyebilmelerine olanak sağlanacak. Faizsiz taksitlendirme imkanı 24 aya kadar uzatılacak.

4. Sigortalıların Yararlanması

Bakan Işıkhan, özellikle sigortalıların borçlanma ve ihya kapsamındaki borçlarının ödenmesi konularında yeni mücbir sebep tarihlerine göre ödeme sürelerinin güncellendiğini belirtti. Bu uygulamalarla deprem mağdurlarının sorunsuz bir şekilde yararlanması hedefleniyor.

Her zor zamanında olduğu gibi, Türkiye olarak birlik ve beraberlik içinde yaraların sarılacağını vurgulayan Bakan Işıkhan, vatandaşlara desteklerin devam edeceğinin altını çizdi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Deprem Mağdurlarına Destek Devam Ediyor
  1. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Deprem Mağdurlarına Destek Devam Ediyor için yorumda bulun

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Deprem Mağdurlarına Destek Devam Ediyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı: Deprem Mağdurlarına Destek Devam Ediyor için ilk yorumu yapabilirsin.