Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren Garı Yağmur Sonrası Akıyor

YHT Garı’nın Sorunları Ortaya Çıktı

Ankara’da 2016 yılında hizmete giren ve 235 milyon dolara mal olan Yüksek Hızlı Tren Garı, her yağmurdan sonra damı akıtıyor. Garantili yolcu ve YİD modeli ile inşa edilen gar için Hazineden 7 yılda 65 milyon dolar garanti ödemesi yapıldı.

Yolcu Garantisi Sistemi

YHT Garı’nda 14 yıl boyunca yolcu garantisi verilen garanti sistemi farklı işliyor. Müteahhide her gelen yolcu için 1,5 dolar ödeme yapılıyor. Ancak garantiyi aşan her yolcu için de 0.5 dolar ödeniyor.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın İtirazı

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Damı akan Garı” TBMM gündemine taşıdı. Polat, “Milyarlık garın damı her yağmurdan sonra akıyor, geçen yıl da aynı sorun yaşandı. YHT gar işletmecisine Hazine’nin 7 yılda 65 milyon dolar garanti ödemesi yapılması kabul edilemez.” dedi.

Gelecek Yıl İşletme Garantisi Artacak

Sözleşme gereği, Gara bağlı 50 bin 644 metrekare ticari alanın 20 yıl boyunca yapımcı firma tarafından işletileceği belirtildi. Gelecek yıl garanti sayısının 10 milyona çıkması planlanıyor. Ancak şimdiye kadar 38 milyon yolcu garantisi verilirken sadece 13 milyon yolcu gelmiş durumda.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren Garı Yağmur Sonrası Akıyor için yorumda bulun

    Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren Garı Yağmur Sonrası Akıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ankara’daki Yüksek Hızlı Tren Garı Yağmur Sonrası Akıyor için ilk yorumu yapabilirsin.