İsrail’in Gazze Saldırıları: Binlerce Masum Çocuk Hayatını Kaybetti

İsrail’in Gazze’ye Hava Saldırıları 8 Çocuğun Ölümüne Neden Oldu

İsrail, Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılar kapsamında dün Refah kenti ve Nusayrat Mülteci Kampı’ndaki iki eve hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda 8’i çocuk 15 Filistinli hayatını kaybetti, onlarca kişi yaralandı. Sivil savunma ekipleri, saldırı sonucu yıkılan evde bulunan cesetlerin neredeyse tamamının çocuklara ait olduğunu açıkladı.

Gazze’de 7 Ayda 14 Bin 800 Çocuk Öldü

Gazze Hükümet Basın Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in 7 ay içinde 14 bin 800’ü çocuk olmak üzere 34 binden fazla Filistinliyi öldürdüğünü belirtti. Gazze’de yüzde 70’i çocuk ve kadın olan 7 bin kişinin hala kayıp olduğunu ve 17 bin çocuğun ebeveynlerini kaybettiğini ya da zorla alıkonulduğunu aktardı.

İsrail’in Uyguladığı Politika Açlık ve Susuzluğa Yol Açıyor

Gazze’de 120 bin bebeğin süt ve gıdaya ihtiyacı olduğu ancak İsrail ablukası ve açlık politikaları nedeniyle bu ihtiyacın karşılanamadığı belirtildi. Uluslararası toplum ve BM’den çocuklara insani yardım ulaştırılması çağrısı yapıldı.

BM: Gazze’de Her 10 Dakikada Bir Çocuk Öldürülüyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze’de her 10 dakikada bir çocuğun öldürüldüğünü ve yoğun saldırıların devam ettiğini bildirdi. UNRWA, acil ateşkesin önemine vurgu yaptı ve Gazze’deki çocukların korunması gerektiğini belirtti.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları uluslararası alanda büyük tepki çekerken, bölgedeki insani kriz her geçen gün derinleşmeye devam ediyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İsrail’in Gazze Saldırıları: Binlerce Masum Çocuk Hayatını Kaybetti
  1. İsrail’in Gazze Saldırıları: Binlerce Masum Çocuk Hayatını Kaybetti için yorumda bulun

    İsrail’in Gazze Saldırıları: Binlerce Masum Çocuk Hayatını Kaybetti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İsrail’in Gazze Saldırıları: Binlerce Masum Çocuk Hayatını Kaybetti için ilk yorumu yapabilirsin.