Birleşmiş Milletler: Gazze’de Yardım Faaliyetleri Tehlikede

Gazze’deki Yardım Faaliyetleri Risk Altında

Birleşmiş Milletler’e bağlı yardım kuruluşları, Gazze’deki sınır kapılarının kapanması nedeniyle gıda ve yakıt stoklarının azalmasının, yardım faaliyetlerinin durmasına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Acil Durum Koordinatörü Uyardı

UNICEF’in Gazze Şeridi’ndeki Kıdemli Acil Durum Koordinatörü Hamish Young, Gazze’ye yakıt ve yardım girişinin durmasıyla ilgili olarak, “Beş gün boyunca, Gazze Şeridi’ne yakıt ya da yardım girmedi, sıfırı tüketiyoruz” açıklamasında bulundu.

İsrail’in Askeri Harekâtı Engelliyor

Gazze’nin güneyinde bulunan Refah kentinde bir milyon insanın yaşadığını belirten yardım çalışanları, İsrail’in askeri harekâtı nedeniyle Refah ve Kerem Şalom sınır kapılarından yardım geçişlerinin engellendiğini bildirdi.

BM Uyarıyor

BM’nin yardım kuruluşları, İsrail’in kısıtlı harekâtının yüz binlerce insanın hayatını riske atabileceği ve Gazze’deki acil yardım faaliyetlerinin kapanabileceği uyarısında bulunuyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Birleşmiş Milletler: Gazze’de Yardım Faaliyetleri Tehlikede için yorumda bulun

    Birleşmiş Milletler: Gazze’de Yardım Faaliyetleri Tehlikede için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Birleşmiş Milletler: Gazze’de Yardım Faaliyetleri Tehlikede için ilk yorumu yapabilirsin.