İngiltere’de Blackpool’da İşçi Partisi Milletvekilliği Ara Seçimini Kazandı

İşçi Partisi Blackpool Milletvekilliği Seçimini Kazandı

Perşembe günü gerçekleşen yerel seçimlere ek olarak Blackpool’da yapılan milletvekilliği ara seçiminde de sandalye İşçi Partisi’ne geçti. Muhafazakar Parti, 2019’daki seçimle kıyaslandığında yüzde 32 oy kaybı yaşarken, İşçi Partisi adayı Chris Webb yaklaşık yüzde 59 oy oranıyla milletvekilliğini kazandı.

Keir Starmer’dan Rishi Sunak’a Mesaj

İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Blackpool’daki zaferi “gecenin en önemli sonucu” olarak nitelendirdi. Starmer, seçmenlerin bu sonuçla Rishi Sunak’a “değişim istiyoruz” mesajı gönderdiğini belirtti. Sunak’ın hayal kırıklığı yaşadığını kabul etmesinin ardından Starmer, “Bu sadece küçük bir mesaj değil, bu sadece bir mırıltı değil, bu Blackpool’dan gelen bir haykırış, değişim istiyoruz haykırışı.” şeklinde konuştu.

Muhafazakar Parti’de Kan Kaybı

Perşembe günü yapılan yerel seçimlerde İngiltere genelinde 107 belediyede dört yıllığına belediye meclisi üyeleri belirlendi. İşçi Partisi’nin önde gittiği yarışta şu ana kadar açıklanan sonuçlara göre, İşçi Partisi 60 belediye meclis üyeliği kazanırken, Muhafazakar Parti 150 sandalye kaybetti.

Sonuçlar Cumartesi Günü Netleşecek

Londra’nın yanı sıra 10 belediyede de belediye başkanlığı seçimlerinin yapıldığı ülkede, sonuçların Cumartesi günü netleşmesi bekleniyor. İşçi Partisi’nin özellikle Müslüman seçmenin yoğun olduğu bölgelerde yaşadığı kayıplar dikkat çekiyor. Gazze savaşıyla ilgili açıklamalar nedeniyle parti içindeki bazı kesimlerde tepkiye neden olan İşçi Partisi’nin, Müslüman seçmenler arasında yüzde 8 oy kaybı yaşadığı görülüyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • İngiltere’de Blackpool’da İşçi Partisi Milletvekilliği Ara Seçimini Kazandı
  1. İngiltere’de Blackpool’da İşçi Partisi Milletvekilliği Ara Seçimini Kazandı için yorumda bulun

    İngiltere’de Blackpool’da İşçi Partisi Milletvekilliği Ara Seçimini Kazandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak İngiltere’de Blackpool’da İşçi Partisi Milletvekilliği Ara Seçimini Kazandı için ilk yorumu yapabilirsin.