Çin ve ABD, İlişkilerini Geliştirmek İçin Anlaştı

Çin ve ABD, İki Ülke İlişkilerini Geliştirmek İçin Anlaştı

Çin Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre, Çin ve ABD, iki ülke ilişkilerini geliştirmek amacıyla önemli adımlar attı.

Üst Düzey Görüşme ve Temaslar Devam Edecek

Taraflar, ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Kasım 2023’te San Francisco’da gerçekleştirdikleri görüşmede vardıkları anlayış birliğine uygun olarak, her düzeyde üst düzey görüşme ve temasları sürdürme konusunda hemfikir olduklarını belirtti.

Çeşitli Alanlarda İşbirliği Devam Edecek

Çin ve ABD, diplomatik, ekonomik, finansal ve ticari istişare mekanizmalarını güçlendireceklerini, iki ülke orduları arasındaki iletişimi ve uyuşturucuyla mücadele, iklim değişikliği ve yapay zeka alanındaki ortak çalışmaları sürdüreceklerini duyurdu.

İstişare Mekanizmaları ve Çalışma Grupları Aktif Olacak

Taraflar, Çin-ABD Hükümetler Arası Yapay Zeka Diyaloğu gibi mekanizmaların yanı sıra Asya-Pasifik İstişareleri, Deniz İstişareleri ve Konsolosluk İstişarelerinin toplantılarını gerçekleştireceklerini ve ikili ilişkilerde yol gösterici ilkeler üzerinde danışma sürecini teşvik edeceklerini açıkladı.

Halklar Arasındaki Etkileşim ve Turizm Diyaloğu

Çin ve ABD, halklar arasındaki etkileşimleri genişletmeye yönelik adımlar atacaklarını, öğrenci değişim programlarını artıracaklarını ve 14. ABD-Çin Üst Düzey Turizm Diyaloğu toplantısını mayısta Çin’in Şian şehrinde gerçekleştireceklerini duyurdu.

Uluslararası ve Bölgesel Krizler Konusunda İstişareler Sürdürülecek

Taraflar, uluslararası ve bölgesel krizler konusunda istişareleri sürdüreceğini ve özel temsilciler arasındaki diyaloğu güçlendireceklerini ifade etti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Çin ve ABD, İlişkilerini Geliştirmek İçin Anlaştı için yorumda bulun

    Çin ve ABD, İlişkilerini Geliştirmek İçin Anlaştı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Çin ve ABD, İlişkilerini Geliştirmek İçin Anlaştı için ilk yorumu yapabilirsin.