Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu

Batman Belediyesi’ne İhbar Geldi

Batman’ın Kozluk ilçesinde 15 Nisan’da yaralı kızıl akbabayı görenler, durumu Batman Belediyesi’ne bildirdi.

Akbaba Rehabilitasyon Merkezine Sevk Edildi

Ekipler tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından yaralı kızıl akbaba, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Yaban Hayvanlarını Koruma Rehabilitasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne sevk edildi.

Cahilce Avcılık Eleştirisi

Yapılan incelemede, akbabaya ateşli silahla vurulduğu belirlendi. Ancak tüm müdahalelere rağmen akbaba kurtarılamadı. Dicle Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, olayı “cehalet” olarak nitelendirerek, “Ülke genelinde maalesef cahilce diyebileceğimiz avcılıkla ilgisi olmayan faaliyetler görmekteyiz.” dedi.

Türlerin Korunması ve Avcıların Cezalandırılması

Prof. Dr. Kılıç, tehdit altında olan türlerin yok olma riskiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Her bir canlının önemli bir görevi var. Avcıların bu tür eylemlerine karşı gerekli cezaların verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu. Ayrıca, insanların hassasiyet göstererek doğadaki canlıları koruması gerektiğini belirtti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu için yorumda bulun

    Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Batman’da Yaralı Kızıl Akbaba Vuruldu için ilk yorumu yapabilirsin.