Türk Lirası Nisan Ayını Değer Kazanarak Tamamladı

Türk Lirası, Nisan Ayında Değer Kazandı Ancak…

Türk Lirası yedi ayın ardından ilk kez nisan ayını değer kaybı yaşamadan tamamladı. Ancak, dolar karşısında ‘kaybedenler kulübü’‘nden çıkamadı.

Gelişen Ülke Para Birimlerinin Durumu

2024 yılının ilk dört ayında gelişen ülke para birimlerinin dolara karşı performansında kazanan olmadı. Ocak-nisan dönemini kapsayan bu dört ayda en kötü performans, yüzde 8.93 değer kaybıyla Türk Lirası‘nda görüldü. Onu yüzde 8.47 değer kaybı ile Şili Pezosu, yüzde 7.87 değer kaybıyla Tayland Bahtı takip etti.

Diğer Gelişmekte Olan Ülke Para Birimleri

Arjantin Pezosu’nun kaybı yüzde 7.78, Güney Kore Wonu’nun kaybı ise yüzde 6.80 olarak gerçekleşti. 23 gelişmekte olan ülkenin para birimlerini incelediğimizde dolara karşı kazanan olmadı.

Enflasyon ve Dolar Karşısındaki Durum

Nisan ayında Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 0.04 değer kazancı elde etti. Ancak yılın ilk 4 ayında enflasyon yüzde 19.58 artarken, Lira‘nın değer kaybı yüzde 8.93 oldu.

Yabancı İlgisi ve Swap Kanalı

Yabancı ilgisi sürerken, İngiltere’de swap (takas) kısıtlamalarının hafifletilmesi gündeme gelebilir. Yurt dışı swap işlemlerine dair getirilen kısıtlamaların, Londra’daki swap kanalının neredeyse tamamen kapatıldığı biliniyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Türk Lirası Nisan Ayını Değer Kazanarak Tamamladı için yorumda bulun

    Türk Lirası Nisan Ayını Değer Kazanarak Tamamladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türk Lirası Nisan Ayını Değer Kazanarak Tamamladı için ilk yorumu yapabilirsin.