Size Uygun Ehliyet Sınıfına Hemen Hâkim Olun

Size Uygun Ehliyet Sınıfına Hemen Hâkim Olun

 

Ehliyet almak son dönemlerde oldukça zorlaşmıştır. Bu nedenle ehliyet sınıfı belirlemek ve buna yönelik olarak bir sürücü kursu araştırması yapmak oldukça önem taşır. Kişiler hangi ehliyet kursuna gitmek istediğine karar vererek en kısa sürede ehliyetini alabilir.

Hangi Ehliyet Kursunu Almalıyım?

Sürücü adayları hangi araç tipini kullanıp kullanmak istemediğini karar vermelidir. Buna yönelik olarak sürücü kursu öğretmenleri ile görüşmek önemli olabilir. Sürücü adayı tır, otobüs, motor ya da araba gibi araçlardan hangisini kullanabilecekse ona yönelik olarak bir sınıfa yazılması gerekir. Çünkü her ehliyet birbirinden farklı olduğu gibi araçların sürüş tarzı da birbirinden farklıdır.

Sürücü Kursu Hizmet Belgeleri Nelerdir?

Kişiler hangi araç tipini kullanmak istiyorsa buna yönelik olarak bir sürücü kursu hizmetine başvurmalıdır. Ancak bunun için belirli sürücü kursu hizmet belgeleri bulunmaktadır. Bu belgeler tamamlandıktan sonra sürücü kursuna başvurmak gerekir. Sürücü kursu hizmet belgeleri şu şekilde sıralanabilir;

  • Kimlik kartı
  • Sürücü sertifikası
  • Öğrenim belgesi
  • Sürücü sağlık raporu
  • Sürücü belgesi için gerekli kağıt ve harç bedellerinin ödendiği evrak
  • 1 adet biyometrik fotoğraf
  • Kan grubunu belirten belge

Neden İstanbul’da Özel Direksiyon Dersi Almalısın?

Kişiler hangi sınıf sürücü kursuna başvurursa başvursun buna yönelik olarak kullanılacak her araç için gerekli özel direksiyon dersi alma zorunluluğu vardır. Buna yönelik olarak trafiğe çıkmak çok daha kolay olacaktır.

İstanbul gibi kalabalık ve büyük bir şehirde araç kullanmak dünyanın her yerinde araç kullanmayı kolaylaştırır. Bu nedenle İstanbul’da özel direksiyon dersi almak sürücü adayları için oldukça avantajlı bir durum haline gelecektir. İstanbul’un yoğun trafiğinde araç kullanmak sürücü adayını oldukça geliştirir.

Özel Direksiyon Dersi Aldıktan Sonra Kaç Saatte Trafiğe Çıkabilirim?

Genel anlamda ehliyet almak isteyen kişiler belirli bir süre teorik ve pratik dersleri almalıdır. Kişinin öğrenme hızı, sürüş becerisi ya da özel direksiyon dersi için ne kadar zaman harcadığına yönelik olarak değişse de 10- 12 saat gibi bir eğitim sonrasında trafiğe çıkılabilmektedir. Bu durum kişinin sürüş becerilerine göre değişebilir.

Tır Ehliyeti Nedir? Nasıl Alınır?

Tır ehliyeti almak isteyen kişilerin ilk olarak ve ehliyet sınıfı ehliyetine sahip olmak gerekmektedir. Daha önceden tır ehliyeti için sadece B ve C sınıfı ehliyet yeterliydi. Ancak şu an B sınıfı ehliyeti aldıktan sonra tır ehliyeti için C sınıfı ehliyetine başvurmak gerekir. Tüm eğitimler aldıktan sonra tır ehliyeti de kolay bir şekilde alınabilir.

Tır Sürücü Belgesi Almak İçin Hangi Evraklar Gereklidir?

B ve C sınıfı ehliyetine sahip olan kişiler ardından CE sınıfı olan ehliyete başvurarak tır ehliyeti alabilir. Ancak bunun için birkaç belge almak gerekir. Kişilerin tır ehliyeti almak için gerekli olan belgeler şu şekilde sıralanabilir;

  • Çift taraflı T.C. kimlik fotokopisi,
  • On tane biyometrik fotoğraf,
  • Kişinin sabıka kaydı,
  • Kişinin diploması ya da öğrenci belgesi,
  • Sağlık raporu,
  • Daha önceki ehliyetleri fotokopileri.

Tır Ehliyeti Kaç Yaşında Alınır?

Tır ehliyeti alabilmek için 21 yaşını doldurmak gerekir. Bilindiği üzere diğer ehliyet türlerinde 18 yaşını doldurmak yeterlidir. Ancak özel direksiyon dersi ve yeterli olgunluk için mutlaka yeni bir yaşını doldurup 22 yaşından gün almak gerekir.

Tır Ehliyeti Alabilmek İçin Hangi Şartlar Gereklidir?

Her ehliyetli olduğu gibi tır ehliyeti içinde belirli şartlar gerekmektedir. Ancak tır büyük bir araç olduğu için tır ehliyeti almak adına gerekli olan belirli şartlar vardır. Bunun için en önemli şartlardan biri sağlık raporudur. Ardından herhangi bir sabıka kaydının olmaması, 22 yaşını doldurmuş olmak ve B ve C sınıfı ehliyetlerini sahip olmak gerekir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Size Uygun Ehliyet Sınıfına Hemen Hâkim Olun için yorumda bulun

    Size Uygun Ehliyet Sınıfına Hemen Hâkim Olun için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Size Uygun Ehliyet Sınıfına Hemen Hâkim Olun için ilk yorumu yapabilirsin.