Çocuklarda Elektronik Sigara Maruziyetinin Metabolit Seviyeleri Üzerindeki Etkisi
Bir araştırma, düzenli olarak elektronik sigaraya maruz kalan 12 yaşın altı çocuklarda, e-sigara buharındaki kimyasallara tepki olarak vücutta üretilen metabolit seviyelerinin daha yüksek olduğunu gösterdi. Bu durum, vücutta iltihaba neden olabilir ve diyabet, kalp hastalığı ve kanser gibi hastalıklarla ilişkili hücresel hasara yol açabilir.
Emory Üniversitesi’nden Jeannie Rodriguez’in Uyarısı
Emory Üniversitesi’nde doçent ve çalışmanın başyazarı Jeannie Rodriguez, elektronik sigara kullanımının artmasıyla ilgili olarak, “Sigara içen birçok kişi, kendileri ve çevredekiler için daha güvenli olduğunu düşünerek e-sigara kullanmaya başladı.” dedi. Rodriguez, elektronik sigaralardaki kimyasalların tehlikeli olabileceğini vurguladı.
Pasif İçiciliğin Riskleri Değerlendirildi
Araştırmacılar, ebeveynleri her gün elektronik sigara kullanan 4 ila 12 yaş arası çocukları inceledi. Pasif içiciliğin risklerini değerlendirmek için çocukların kanları alındı ve hangi kimyasallara maruz kaldıkları test edildi. Sonuçlar, elektronik sigara buharına maruz kalan çocuklarda metabolit seviyelerinde artış olduğunu gösterdi.
Elektronik Sigara ve Sağlık Etkileri
Elektronik sigara, nikotin içeriği açısından geleneksel sigaradan daha az zararlı olabilir ancak diğer etkileri hala tam olarak bilinmemektedir. E-sigaraların içindeki binlerce kimyasalın oluşturduğu karışımın sağlık üzerindeki etkileri net değildir. Ayrıca, gençler arasında e-sigara kullanımının yaygınlaşması organlara zarar verebilecek riskleri beraberinde getirebilir.
Özetlemek gerekirse, elektronik sigara kullanımının çocuklar üzerindeki etkileri hakkında daha fazla araştırma ve farkındalık gerekmektedir. Sağlıklı bir gelecek için elektronik sigara kullanımının potansiyel riskleri konusunda bilinçli olmak önemlidir.
Elektronik Sigara Kullanımının Çocuklar Üzerindeki Etkileri için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Elektronik Sigara Kullanımının Çocuklar Üzerindeki Etkileri için ilk yorumu yapabilirsin.