Bağırsak Sağlığı Cildi Nasıl Etkiler?

Bağırsak Sağlığı ve Cilt İlişkisi

Beslenme uzmanlarına göre, ne yerseniz o olursunuz sözü gerçek olabilir. Bağırsak sağlığınızın cildinizi etkilediği bilinmektedir. Bağırsaklardaki dengesizlikler, sivilce gibi cilt sorunlarına neden olabilir.

Çinko İçeren Yiyecekler

Çinko açısından zengin gıdaların cilde olumlu etkileri bulunmaktadır. Çinko, sivilce izlerini iyileştirebilir, kızarıklığı azaltabilir. Deniz ürünleri, sığır eti, nohut gibi besinler çinko kaynağıdır.

Omega-3 Yağ Asitleri

Omega-3 yağ asitleri içeren gıdalar sivilce iltihaplarıyla mücadelede yardımcı olabilir. Somon, chia tohumu gibi besinler omega-3 kaynağıdır. Cildin yağ üretimini düzenleyip yaşlanma belirtilerini azaltabilir.

Fermente Gıdalar

Fermente gıdalar bağırsak sağlığını destekleyerek cilt sorunlarını azaltabilir. Yoğurt, kefir, kimchi gibi probiyotik içeren gıdalar tüketmek faydalı olabilir.

Zerdeçalın Faydaları

Zerdeçal, antioksidanlarla dolu olup cilt sağlığını iyileştirebilir. Yemeklere eklenerek tüketilebilen zerdeçal, cildin dışarıdan da içeri doğru iyileşmesine yardımcı olabilir.

Diğer Öneriler

Beslenmeyle birlikte işlenmiş gıdalardan uzak durmak, rafine şeker alımını azaltmak cilt sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. Dengeli beslenme cildin durumunda olumlu etkilere sahiptir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Bağırsak Sağlığı Cildi Nasıl Etkiler? için yorumda bulun

    Bağırsak Sağlığı Cildi Nasıl Etkiler? için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bağırsak Sağlığı Cildi Nasıl Etkiler? için ilk yorumu yapabilirsin.