Nijerya’da Lassa Ateşi Salgınında Vaka ve Ölüm Sayıları Artıyor

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi: 857 Vaka ve 156 Ölüm

Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak – 28 Nisan tarihleri arasında Lassa ateşi salgınının başkent Abuja’nın yanı sıra 28 eyalete yayıldığı belirtildi. Bu dönemde 857 Lassa ateşi vakası tespit edilirken, salgın nedeniyle 156 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Geçen Yılki Durum: 1170 Vaka ve 219 Ölüm

Geçen yıl ülkede 1170 Lassa ateşi vakası tespit edilmiş, 219 kişi yaşamını yitirmişti. Bu yılın verilerine göre vakaların arttığı görülüyor.

Hükümetten Acil Durum İlanı

Nijerya hükümeti, Şubat 2023’te Lassa ateşi salgını nedeniyle “acil durum” ilan etmişti. Bu kararın ardından alınan önlemler salgının yayılmasını engellemek için uygulanmaktadır.

Lassa Ateşi Hakkında Bilgi: Lassa ateşi, Nijerya’da ilk kez 1969’da ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde ortaya çıkmıştır. Fare dışkısıyla temas sonucu bulaşan hastalık, insandan insana geçebilir ve ölümcül kanamalı ateşe yol açabilir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Nijerya’da Lassa Ateşi Salgınında Vaka ve Ölüm Sayıları Artıyor için yorumda bulun

    Nijerya’da Lassa Ateşi Salgınında Vaka ve Ölüm Sayıları Artıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Nijerya’da Lassa Ateşi Salgınında Vaka ve Ölüm Sayıları Artıyor için ilk yorumu yapabilirsin.