Uzman Diş Hekimlerinden Diş Fırçalama Tavsiyeleri

Kahvaltıdan Önce Mi, Sonra Mı? Uzmanlardan Öneriler

Avustralya merkezli diş hekimleri Dr. Sam Koh ve Dr. Reuben Sim, diş fırçalamanın yanlış zamanlamalarının uygulandığını belirterek, kişilerin ne yapmaları gerektiği konusunda önemli tavsiyelerde bulundu.

Kahvaltıdan Önce Diş Fırçalamanın Önemi

Dr. Koh, kahvaltıda bulunan asidik gıdaların dişleri geçici olarak zayıflattığını ve daha yumuşak hale getirdiğini belirtiyor. Bu nedenle, mümkünse kahvaltıdan önce dişlerin fırçalanması gerektiğini vurguluyor. Aksi takdirde, diş minesinin fırçalanma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceğini söylüyor.

Kahvaltıdan Sonra Diş Fırçalama Tavsiyesi

Dr. Sim ise kahvaltıdan önce dişlerin fırçalanmasını tavsiye ederken, bunun nedenini hastaların diş fırçalamayı unutabileceğini belirtiyor. Bu nedenle, düzenli bir uyanma rutini oluşturarak kahvaltı öncesinde dişlerin fırçalanmasının önemli olduğunu paylaşıyor. Aynı zamanda, kahvaltı sonrasında nefesi tazelemek için tekrar diş fırçalamanın veya ağız çalkalamanın gerektiğini ekliyor. Ancak, bu durumda da önce 30 dakika beklemenin gerektiğini hatırlatıyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Uzman Diş Hekimlerinden Diş Fırçalama Tavsiyeleri için yorumda bulun

    Uzman Diş Hekimlerinden Diş Fırçalama Tavsiyeleri için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Uzman Diş Hekimlerinden Diş Fırçalama Tavsiyeleri için ilk yorumu yapabilirsin.