Oya Ölçen: 57 Yıldır Baleyle Yaşayan Sanatçı

Çocukluktan Başlayan Bale Tutkusu

Oya Ölçen, baleye olan ilgisini çocukluk yıllarında keşfetti. Bu yıl 57. sanat yılını kutlayan Ölçen, mesleğine ilk günkü heyecanla devam ettiğini belirtiyor.

Kendi Okulunu Kurdu

İstanbul’da doğup büyüyen, İngilizce öğretmenliği ve bale eğitimi alan Ölçen, Türkiye’ye dönüşünde kendi okulunu kurarak bale eğitimine katkıda bulundu. 1977’de Türkiye’nin ilk Bale Tiyatrosu’nu kurarak bir ilke imza attı.

Bale Hayat Demek

Bale, Oya Ölçen için hayat demek. Öğrencilerine baleyi öğretmenin ona mutluluk ve gurur verdiğini belirten sanatçı, baleyle yaşamını şekillendirdiğini ifade ediyor.

Öğrencileri Arasında Ünlü İsimler

Oya Ölçen’in öğrencileri arasında Sibel Tarhan Kasapoğlu, Ala Köklübağ, Nil Berkan, Nur Berkan, Nükhet Duru gibi sanat dünyasının usta isimleri bulunuyor. Kendi öğrencilerinin başarılarıyla gurur duyan Ölçen, onlarla hala çalışmaya devam ediyor.

Bale ve Çocukların Gelişimi

Bale, çocukların fiziksel gelişimine büyük katkı sağlarken, disiplin, aklını kullanma becerisi, vücut eğitimi gibi önemli kriterleri de destekliyor. Küçük yaşlardan itibaren başlayan bale eğitimi, çocukların postürünü düzeltirken aynı zamanda sosyalleşmelerine de yardımcı oluyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Oya Ölçen: 57 Yıldır Baleyle Yaşayan Sanatçı için yorumda bulun

    Oya Ölçen: 57 Yıldır Baleyle Yaşayan Sanatçı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Oya Ölçen: 57 Yıldır Baleyle Yaşayan Sanatçı için ilk yorumu yapabilirsin.