Batman ve Siirt’te Ele Geçirilen Tarihi Eserler Müzede İnceleniyor

7 Bin 276 Eser Batman Müzesi’ne Teslim Edildi

Batman ve Siirt’te polis tarafından ele geçirilen ve tarihi değeri olduğu düşünülen eserler, Batman Müzesi’nde incelenmek üzere teslim ediliyor. Ayrıca, 2023’te gerçekleştirilen operasyonlarda ele geçirilen 7 bin 276 eser de müzeye teslim edildi.

Eserlerin İncelenmesi ve Sonuçları

Uzmanlardan oluşan komisyon tarafından dönemlerine ayrılan ve belirli işlemlerden geçirilen eserler incelendiğinde, 7 bin 276 eserin yüzde 30’unun imitasyon olduğu ortaya çıktı. Arkeolog Abdurrahman Demir, eserlerin 3 kişilik bir komisyon tarafından incelendiğini belirterek, eserlerin taşınır kültür varlığı, taşınmaz kültür varlığı ya da imitasyon olduğuna karar verildiğini söyledi.

İkramiye ve Vatandaşlara Uyarı

Abdurrahman Demir, “2863 sayılı yasa kapsamında bütün kültür varlıklarının devlet malı niteliğinde olduğunu” ifade ederek, bu eserlerin bulan kişilere ikramiye verildiğini belirtti. Vatandaşlara ise sahte eserler konusunda uyarılarda bulunarak, kaçakçılar tarafından satılan sahte eserlerin maddi ve manevi zararlara yol açabileceğini vurguladı. Ayrıca, 2863 sayılı yasa kapsamında sahte eser bulundurmanın cezai yaptırımlarının olduğunu ve bu konuda dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Batman ve Siirt’te Ele Geçirilen Tarihi Eserler Müzede İnceleniyor için yorumda bulun

    Batman ve Siirt’te Ele Geçirilen Tarihi Eserler Müzede İnceleniyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Batman ve Siirt’te Ele Geçirilen Tarihi Eserler Müzede İnceleniyor için ilk yorumu yapabilirsin.