Doğada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları

Dr. Vanessa Slots’tan Çarpıcı Açıklamalar

ABD merkezli çocuk doktoru Dr. Vanessa Slots, doğada vakit geçirmenin sağlığa olan şaşırtıcı faydaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Doğada olmanın stresi azalttığını, kalp atış hızını düşürdüğünü ve hafızayı geliştirebileceğini belirtti.

Doğada Olmanın Stres Azaltıcı Etkileri

Stres, dayanıklılık ve tükenmişlik araştırmalarında uzmanlaşmış Pensilvanya Üniversitesi araştırmacısı Kandi Wiens, doğada vakit geçirmenin dopamin ve endorfin gibi iyi hissettiren hormonları artırarak stresi azalttığını söyledi. Bu etkilerin sadece 10 dakika gibi kısa bir sürede ortaya çıktığı belirtiliyor.

Doğanın Sağladığı Psikolojik Faydalar

Kanada’nın Ontario kentindeki Trent Üniversitesi’nden psikolog Lisa Nisbet, doğanın hem fiziksel hem de psikolojik sağlığa fayda sağladığına dair artan kanıtlar olduğunu belirtti. Doğayla kurulan bağlantının, zihinsel sağlığa olan olumlu etkileri vurgulandı.

2023 Yılı Araştırması ve Sonuçları

2023’te yapılan bir araştırma, doğa videoları izlemenin bile stresi azaltabileceğini gösterdi. Bu da doğanın sadece fiziksel olarak değil, sanal ortamda bile insan sağlığına katkı sağlayabileceğini ortaya koydu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Doğada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları için yorumda bulun

    Doğada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Doğada Vakit Geçirmenin Sağlığa Faydaları için ilk yorumu yapabilirsin.