Belçika’dan Kayseri’ye Bisikletle 3.400 Km Yolculuk Yapan Gurbetçi

Bisiklet Tutkusuyla Dolu Bir Macera

Belçika’nın Anvers şehrinde yaşayan evli ve 5 çocuk babası Mustafa Öz, 2019 yılında bisikletiyle 3 bin 400 kilometrelik yolu katederek memleketi Kayseri’ye geldi. Gurbetçi Öz, 5 yıl sonra yeniden memleketine bisikletle gitme kararı aldı. 5 ay süren hazırlığın ardından 20 gün önce yola çıktı ve çok sayıda şehri bisikletiyle geçerek 2. kez Kayseri’ye ulaştı.

Bisiklet Yolculuğunda Karşılaşılan Zorluklar

Mustafa Öz, yaşadığı süreci anlatırken, “Yurt dışında kalıyorum. 1968 yılında gittik. Babam bizi aldı, götürdü. Yıllardan beri de oradayız. İnşaat sektöründe çalışıyoruz. Son 20 seneden beri bisiklete olan bir tutkum var.” dedi. Avrupa’da bisiklet yolunun olmayışının ve köpek saldırılarının sorun yarattığını belirten Öz, yolculuğunun keyifli ancak zorlu geçtiğini ifade etti.

Gelecek Planları: Tuna Boyu’na Yolculuk

Öz, gelecek yıl Tuna Boyu’nu bisikletiyle geçmeyi hedeflediğini dile getirerek, “Bisikletseverler kendilerine bir program yapsın. Tek başlarına yola çıkmasınlar. Muhakkak bu sporu yapsınlar. Bisiklete tutkum var.” dedi. 63 yaşındaki Öz, gelecek yıl Tuna Boyu’na gitmeyi planlayarak, “Bisikletle Edirne’den çıkıp, Bulgaristan’ı geçip, Tuna Nehri’nin Karadeniz’e aktığı yerden gideceğim. Bu yolculuk yaklaşık 4 bin kilometre olacak.” şeklinde konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Belçika’dan Kayseri’ye Bisikletle 3.400 Km Yolculuk Yapan Gurbetçi için yorumda bulun

    Belçika’dan Kayseri’ye Bisikletle 3.400 Km Yolculuk Yapan Gurbetçi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Belçika’dan Kayseri’ye Bisikletle 3.400 Km Yolculuk Yapan Gurbetçi için ilk yorumu yapabilirsin.