Endonezya’da Dang Humması Vaka Sayısı ve Ölüm Oranları Artıyor

Endonezya Sağlık Bakanlığı Verilerine Göre Dang Humması Durumu

Endonezya Sağlık Bakanlığı, 2024 başından bu yana dang humması nedeniyle kaybedilen hayatlarla ilgili son verileri paylaştı. Ülkede dang humması vaka sayısının 62 bin 1’e, hayatını kaybedenlerin sayısının ise 475’e ulaştığı belirtildi.

Artan Vaka Sayıları ve Ölüm Oranları

Buna göre, 2023’e kıyasla, vaka sayısının yüzde 174,9 arttığı, hastalık nedeniyle ölenlerin sayısının da yüzde 179,4 arttığı açıklandı. Sağlık Bakanlığı, artan vakalarla başa çıkabilmek için sivrisinek üreme alanlarının ilaçlanması ve temizliğine dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Dang Humması Hakkında Bilgi

Dang humması, tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen bir virüs nedeniyle yayılan bir hastalıktır. Hastalık genellikle sivrisinekler aracılığıyla insana bulaşır ve hafif ateş gibi semptomlara neden olabilir. Ancak bazı durumlarda ölümcül olabilir.

Vakalar genellikle haziran, eylül, aralık ve mart aylarında artış gösterir, yani “yağış dönemleri”nde daha yaygındır. Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süreli yağışların sivrisineklerin çoğalmasına neden olduğunu belirtiyorlar.

Hastalığın yayılmasında rol oynayan sivrisinek türü, su birikintilerinde larva oluşturduğundan, özellikle sanayi bölgelerindeki çöplerin düzenli olarak ilaçlanması önemlidir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Endonezya’da Dang Humması Vaka Sayısı ve Ölüm Oranları Artıyor için yorumda bulun

    Endonezya’da Dang Humması Vaka Sayısı ve Ölüm Oranları Artıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Endonezya’da Dang Humması Vaka Sayısı ve Ölüm Oranları Artıyor için ilk yorumu yapabilirsin.