KTÜ Farabi Hastanesi Uzmanından Grip Uyarısı

İlkbahar Gelince Grip ve Nezle Vakalarında Artış Bekleniyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, sonbahar ve kış aylarında grip vakalarının arttığını belirtti. Ayrıca, bahar aylarında nezle vakalarının da çoğaldığını ifade etti.

Kronik Hastalığı Olanlar Daha Dikkatli Olmalı

Prof. Dr. Yılmaz, astım ve KOAH gibi kronik hastalığı olanların grip konusunda daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Bu hastaların grip aşısı yaptırmalarını öneren Yılmaz, grip semptomlarının hafif geçen hastalarda dahi ilerleyerek başka enfeksiyonlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Grip Semptomlarına Dikkat Edilmeli

Uzmanlar, gribal semptomlar yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmaları gerektiğini belirtiyor. Grip belirtileri olan hastaların hızlı ve etkili bir şekilde tedavi edilmesinin ev içi bulaşları engelleyebileceği üzerinde duruluyor.

Önlemler Alınmalı

Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, toplu yaşam alanlarında maske kullanımı, sosyal mesafe kuralına uyulması, hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Grip semptomları yaşayan herkesin zamanında tedavi olması gerektiğini belirten Yılmaz, önlemlerin alınmasının önemine dikkat çekti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. KTÜ Farabi Hastanesi Uzmanından Grip Uyarısı için yorumda bulun

    KTÜ Farabi Hastanesi Uzmanından Grip Uyarısı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak KTÜ Farabi Hastanesi Uzmanından Grip Uyarısı için ilk yorumu yapabilirsin.