Kastamonu’nun Ağlı İlçesi Kış Mevsiminde Kar Yetersizliği Yaşıyor

Geleneksel Kızak Yarışları ve Gelinkayası Şelalesi Etkileniyor

Kastamonu’nun Ağlı ilçesi, bu kış yeterli kar yağışı alamadı ve bu durum beraberinde bazı olumsuzlukları getirdi. İlçede her yıl düzenlenen 600 yıllık geleneksel kızak yarışları yapılamadı. Aynı zamanda ilçeye bağlı Ören Mahallesi’nde bulunan Gelinkayası Şelalesi de yüksek kesimlerden gelen suyun kesilmesiyle kurudu.

Sakinler Endişeli

Ören Mahallesi sakinlerinden Mustafa Kaleli, kar yağışının yetersizliği sebebiyle su seviyesinin düştüğünü belirtti. Eskiden şelaleden akan suyun yüksekliğinden bahseden Kaleli, şu anda suyun bile baharda aktığını ve eskisi gibi bolluk göstermediğini ifade etti. Artık suyun gürültüsünden uyuyamadıklarını ve sel riskinin azaldığını dile getirdi.

Gelinkayası Şelalesi Artık Eskisi Gibi Değil

Kaleli, Gelinkayası Şelalesi’nin iki parçadan oluştuğunu ve her iki parçanın da artık kuruduğunu belirtti. Eskiden şelalenin bir tarafının 15-20 metre, diğer tarafının ise 50-60 metre olduğunu söyleyen Kaleli, “Maalesef ikisi de kurudu” dedi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Kastamonu’nun Ağlı İlçesi Kış Mevsiminde Kar Yetersizliği Yaşıyor için yorumda bulun

    Kastamonu’nun Ağlı İlçesi Kış Mevsiminde Kar Yetersizliği Yaşıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kastamonu’nun Ağlı İlçesi Kış Mevsiminde Kar Yetersizliği Yaşıyor için ilk yorumu yapabilirsin.