Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Belçika Kralı ile Protokol Tartışması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Kral Philippe ile Tokalaşması Tartışma Yarattı

Ülke basınında yer alan haberlere göre, Belçika Kralı Philippe, dün Avrupa Birliği (AB) zirvesine katılan liderleri Kraliyet Sarayı’nda ağırladı. Ancak Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, tokalaşma sırasında Kral Philippe’in koluna dokunması ülke basınında geniş yankı uyandırdı.

Macron’un Protokole Aykırı Hareketi Eleştirilere Neden Oldu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, Kral Philippe’e dokunmasıyla ilgili olarak Kraliyet protokolüne aykırı davrandığı belirtilirken, bu hareket sosyal medyada da geniş şekilde tartışıldı. Bazı sosyal medya kullanıcıları, Macron’un bu hareketiyle “Kral’ın arkadaşı” gibi davranmasına tepki gösterdi.

Belçika Kraliyet Protokolüne Göre Kral’a Dokunmak Yasak

Belçika Kraliyet Protokolü’ne göre, Kral’a dokunmak kesin bir şekilde yasak. Bu durumun aksi, Kraliyet ailesine karşı “saygısızlık” olarak kabul edilebiliyor. Macron’un daha önce de İngiltere Kralı 3. Charles ile yaptığı görüşmede benzer bir şekilde Kral’ın koluna dokunması eleştirilere neden olmuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Belçika Kralı ile Protokol Tartışması
  1. Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Belçika Kralı ile Protokol Tartışması için yorumda bulun

    Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Belçika Kralı ile Protokol Tartışması için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Belçika Kralı ile Protokol Tartışması için ilk yorumu yapabilirsin.