Şahinbey İlçesindeki Burç Ormanı’nda Doğal Yaşam Parkı Bakıcıları ve Hayvanları

Bakıcıların Özverili Çalışmasıyla 4 Bin Hayvana Ev Sahipliği Yapılıyor

Şahinbey ilçesindeki Burç Ormanı’nda bulunan 1 milyon metrekarelik alana kurulu Doğal Yaşam Parkı, 350 farklı türden 4 bin hayvana ev sahipliği yapıyor. Parktaki hayvanların beslenme, barınma ve bakımı gibi ihtiyaçları, bakıcılar tarafından karşılanıyor.

Bakıcılar Sabahın Erken Saatlerinde Göreve Başlıyor

Her hayvan türü için özel olarak görevlendirilen bakıcılar, sabahın erken saatlerinde mesailerine başlayarak sorumlu oldukları hayvanların tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. Bakıcılar, hayvanlarla özel bir bağ kurarak beslenmelerinden bakımlarına kadar her detayla ilgileniyor.

Bakıcılık Sevgi ve Özen İsteyen Bir Görev

Bakıcılar, 21-25 yıldır parkta görev yapıyor ve hayvanlarla bütünleşmiş durumdalar. Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, hayvanların bakıcılarını görmediğinde üzüldüğünü ve bakıcılarını gördüğünde mutlu olduğunu belirtiyor. Bakıcılar, hayvanların barınaklarını temizlemekten tutun, manikür ve pedikürlerine kadar her detayla ilgileniyor.

Şempanze ve Aslan Bakıcılarından Görüşler

Nedim Arslan, 21 yıldır şempanze bakıcılığı yaptığını ve işini severek yaptığını söylüyor. Adil Kaya ise yırtıcı hayvanlara bakarken tedbirlerini en üst seviyede aldıklarını ve aslanlarla çalışmanın zor ama güzel bir duygu olduğunu aktarıyor.

Manikür ve Pedikür İşlemleri de Bakıcıların Görevleri Arasında

Mahmut Bozkurt, Fil “Gabi”nin bakıcısı olarak, filin tırnak bakımlarını düzenli olarak yaptıklarını ve odalarının temizliğini sağladıklarını belirtiyor. Ali Göngen ise zürafaların beslenmesindeki özeni vurgulayarak, hayvanları anavatanlarındaki koşullara göre beslediklerini ifade ediyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Magazin
  • Şahinbey İlçesindeki Burç Ormanı’nda Doğal Yaşam Parkı Bakıcıları ve Hayvanları
  1. Şahinbey İlçesindeki Burç Ormanı’nda Doğal Yaşam Parkı Bakıcıları ve Hayvanları için yorumda bulun

    Şahinbey İlçesindeki Burç Ormanı’nda Doğal Yaşam Parkı Bakıcıları ve Hayvanları için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Şahinbey İlçesindeki Burç Ormanı’nda Doğal Yaşam Parkı Bakıcıları ve Hayvanları için ilk yorumu yapabilirsin.