52 Yaşındaki Steve Young, Kafa Derisindeki Melanom Büyümesi İçin Yeni Aşıyı Deniyor

Steve Young, Kanserle Mücadelede Yeni Bir Adım Atıyor

Ağustos ayında kafa derisindeki melanom büyümesi ameliyatla alınan 52 yaşındaki Steve Young, kanserle mücadelede umut verici bir adım atıyor. Young, aşıyı deneyecek ilk hastalardan biri olacak.

Yeni Aşı, Kanser Hücrelerini Yok Etmeye Yardımcı Oluyor

Aşı, bağışıklık sisteminin kalan kanserli hücreleri tanımasına ve yok etmesine yardımcı olmak üzere tasarlandı. mRNA-4157 (V940) adı verilen aşı, mevcut COVID aşılarıyla aynı teknolojiyi kullanıyor ve son aşama Faz 3 denemelerinde test ediliyor.

Özel Olarak Hazırlanan Aşı, Kişiselleştirilmiş Tedavi Sunuyor

Aşı, hastanın kendi tümörünün genetik yapısına uyumlu şekilde oluşturularak kişiselleştirilmiş olarak sunuluyor. Bu sayede vücuda yalnızca kanser hücrelerinde bulunan belirteçlere veya antijenlere saldıran proteinler veya antikorlar üretmesi için talimat veriyor.

Denemeler ve Klinik Çalışmalar Devam Ediyor

University College London Hospitals’da (UCLH) yapılan denemede doktorlar, pembrolizumab ya da Keytruda adlı ilaçla birlikte vererek aşının etkinliğini test ediyorlar. Moderna ve Merck Sharp and Dohme (MSD) tarafından üretilen kombine tedavi, henüz sağlık sisteminde rutin kullanıma sunulmuş değil.

Avustralya da dahil diğer bazı ülkelerde de denemeler yapılıyor ve aşının daha geniş kitlelere ne zaman sunulabileceği araştırılıyor.

Erken Teşhis, Başarılı Tedavi İçin Hayati Önem Taşıyor

Bir melanom ne kadar erken teşhis edilirse, tedavi süreci o kadar kolay oluyor ve başarı şansı artıyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • 52 Yaşındaki Steve Young, Kafa Derisindeki Melanom Büyümesi İçin Yeni Aşıyı Deniyor
  1. 52 Yaşındaki Steve Young, Kafa Derisindeki Melanom Büyümesi İçin Yeni Aşıyı Deniyor için yorumda bulun

    52 Yaşındaki Steve Young, Kafa Derisindeki Melanom Büyümesi İçin Yeni Aşıyı Deniyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak 52 Yaşındaki Steve Young, Kafa Derisindeki Melanom Büyümesi İçin Yeni Aşıyı Deniyor için ilk yorumu yapabilirsin.