Bursa Yerel Seçimlerinde CHP Adayı Mustafa Bozbey Başkanlığı Kazandı

Bursa’da Yerel Yöneticiler Belirleniyor

Bursa, beş yıl sürecek yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gitti. Oyların sayımı sonucunda CHP adayı Mustafa Bozbey’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazandığı kesin olmayan sonuçlar arasında yer alıyor.

Seçim Süreci Detayları

Toplam 206 binden fazla sandık kurulan seçimde, Bursa’da 2 milyon 388 bin 995 seçmen 7 bin 431 sandıkta oy kullandı. Bursa’da 22 siyasi parti ve 5 bağımsız aday olmak üzere toplam 27 aday yarıştı.

Seçim İçin Oy Kullanma Süreci

Seçim yasakları kapsamında, saat 06.00’dan 00.00’a kadar alkollü içki satışı yasaklandı. Eğlence yerleri oy verme süresince kapalı kalırken, seçim günü saat 18.00’den sonra düğün yapılabilecek. Radyo ve yayın organlarında seçim ile ilgili haber, tahmin ve yorumlar YSK tarafından yayınlanan saatler dışında yapılamayacak.

Geçmiş Seçim Sonuçlarına Göre Değerlendirme

2019 yılında gerçekleştirilen Bursa yerel seçimlerinde AK Parti adayı Alinur Aktaş, CHP adayı Mustafa Bozbey’e karşı yarışmış ve Alinur Aktaş %49,62 ile kazanmıştı. 2023 milletvekili seçimlerinde ise AK Parti 17 ilçenin 15’inde en yüksek oy oranına ulaşmıştı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Bursa Yerel Seçimlerinde CHP Adayı Mustafa Bozbey Başkanlığı Kazandı için yorumda bulun

    Bursa Yerel Seçimlerinde CHP Adayı Mustafa Bozbey Başkanlığı Kazandı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Bursa Yerel Seçimlerinde CHP Adayı Mustafa Bozbey Başkanlığı Kazandı için ilk yorumu yapabilirsin.