Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde Belediye Başkanlığı Değişti

AKP’den İYİ Parti’ye Belediye Başkanlığı Geçti

Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde yerel seçimler sonucunda belediye başkanlığı el değiştirdi. Üç dönemdir AKP’den Belediye Başkanı olan Mehmet Sezgin, seçimi kaybederek İYİ Parti adayı Mustafa Özmen’e karşı başarısız oldu. Özmen, oyların yüzde 57’sini alarak yeni belediye başkanı seçildi.

Yeni Başkan Borçla Karşılaştı

Seçim sonrasında yeni başkan Mustafa Özmen, Gelendost Belediyesi’ni devraldığında kucağında 98 milyon liralık bir borçla karşılaştı. Ayrıca geçen hafta bir ihbarname ile şok yaşayan Başkan Özmen’e, 54 bin liralık ‘ödül’ parası talep edildi.

İYİ Partili Başkana Yasal İhtar

Bu durum üzerine AKP’li eski başkan Mehmet Sezgin ve İYİ Partili yeni başkan Mustafa Özmen’e karşı yasal süreç başladı. Sezgin’in, Gelendost’a verildiği iddia edilen 54 bin liralık ödül parasını ödememesi nedeniyle 22 Kasım 2023’te ihtarname gönderildi. İYİ Partili Başkan Özmen’e ise 16 Nisan 2024’te aynı konuda ihtar yazısı ulaştı.

Belediyenin Borç Durumu

Gelendost Belediyesi’nin bütçe durumu da ortaya çıktı. AKP ve MHP’den devralınan belediyelerin genelinde borç yüküyle karşılaşıldı. Gelendost ilçesinin yeni başkanı Mustafa Özmen, 98 milyonluk borcu duyurmak için belediye binasına pankart astı. Borcun detayları arasında 18.6 milyon esnafa, 9.7 milyon vergi, 49 milyon SGK, 14 milyon güneş enerji santrali, 15.4 milyon İller Bankası ve 837 bin lira da emekli kıdem tazminatı bulunuyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde Belediye Başkanlığı Değişti için yorumda bulun

    Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde Belediye Başkanlığı Değişti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Isparta’nın Gelendost İlçesi’nde Belediye Başkanlığı Değişti için ilk yorumu yapabilirsin.