Hüzünlü Filmler İzlemek, Anlık Satın Alma Davranışlarını Etkiliyor

Çin’de yapılan bir araştırmaya göre, hüzünlü filmler izlemenin anlık satın almaları artırabildiği ortaya çıktı. Araştırmacılara göre, üzüntü ise dar görüşlü davranışları tetikleyebilir.

Chengdu Üniversitesi’ndeki Araştırma

Chengdu Üniversitesi’ndeki psikologlar, 170 erkek ve kadını analiz etti. Katılımcılar, “My Brothers And Sisters” adlı hüzünlü bir film veya “March Of The Penguins” belgeselini izledi.

Sonuçlar

Araştırma sonuçlarına göre, hüzünlü filmi izleyenlerin üzüntü seviyeleri yüzde 50 artarken, bu oran belgeseli izleyenlerin iki katından fazla oldu. Ayrıca, üzgün izleyicilerin, özellikle de kadınların, **dürtüsel seçimleri** tercih etme olasılıklarının daha yüksek olduğu tespit edildi.

Araştırma Sonuçları

Frontiers in Psychology dergisinde yayınlanan araştırmada, araştırma yazarı Hao Zhang, “Üzüntü, bireylerin daha kısa vadeli ödülleri tercih etmesine neden oldu ve bu da daha uzağı göremeyen bir davranış modeli ortaya koyuyor” dedi. Zhang ayrıca, “Bireyler üzüntü yaşadıklarında, dikkatlerini geleceğe yönelik düşüncelerden ziyade acil kaygılara odaklama eğilimindedir” şeklinde konuştu.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Hüzünlü Filmler İzlemek, Anlık Satın Alma Davranışlarını Etkiliyor için yorumda bulun

    Hüzünlü Filmler İzlemek, Anlık Satın Alma Davranışlarını Etkiliyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hüzünlü Filmler İzlemek, Anlık Satın Alma Davranışlarını Etkiliyor için ilk yorumu yapabilirsin.