Isparta’da Gül Hasadı Başladı

Isparta’nın Önemli Gelir Kaynağı: Gül Hasadı

1839 yılında Bulgaristan’dan getirilerek Isparta iklimine uyum sağlayan gül, şehrin en önemli gelir kaynaklarından biri haline geldi.

Güller Sabahın Erken Saatlerinde Toplanıyor

Mayıs ve haziran aylarında ürün veren güller, Isparta genelinde sabahın erken saatlerinde toplanıyor. Üreticiler, güneşin kendisini iyice hissettirmediği saatlerde, yaklaşık saat 05.00 civarında bahçelere giderek gül çiçeklerini topluyor. Toplanan güller, gül alım merkezlerine teslim ediliyor.

Üreticilerin Çalışma Koşulları

Ev kadını Kadife Sağlam, yıllardır aynı bahçede çalıştığını ve gül toplamanın yorucu olsa da severek yaptığını belirtiyor. Sağlam, günlük 60 kilo gül topladıklarını söylüyor. Diğer bir üretici Ramazan Akpınar ise annesinden kalan 5 bin metrekarelik gül bahçesinde çalıştığını ve sabahın erken saatlerinde güneş doğmadan önce burada olmaları gerektiğini vurguluyor.

Gül Hasadı ve Fiyatlar

Gül üreticisi Veli Çelik, güllerin henüz tam olarak açmadığını ancak bir hafta içinde verim vermeye başlayacaklarını belirtiyor. Çelik, geçen yıl kilo başına 58 lira olan gül çiçeği alım fiyatının bu yıl 80-100 lira olmasını umut ediyor.

Gül Hasadında Gülbirlik’in Rolü

Sezonu 29 Nisan’da açan Gülbirlik, 40 farklı noktada gül alım merkezi açtığını duyurdu. Gülbirlik Genel Müdürü İbrahim Işıdan, Isparta’da dünya gül yağı üretiminin yüzde 50’sini karşılayan 35 bin dekarlık güllerin hasadının devam ettiğini belirtiyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Isparta’da Gül Hasadı Başladı için yorumda bulun

    Isparta’da Gül Hasadı Başladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Isparta’da Gül Hasadı Başladı için ilk yorumu yapabilirsin.