Nadir Genetik Hastalığa Sahip Kadının Sırt Çantası Büyüklüğündeki Tümörü Başarıyla Alındı

Yıllar İçinde Büyüyen Tümör 20 Kiloya Ulaştı

Almanya’nın Goppingen kentinden 30 yaşındaki Alexandra, dünyadaki insanların %0,03’ünü etkileyen nadir bir genetik hastalık olan NF-1 nörofibromatozisinden muzdarip. İlkokulda boynunda fındık büyüklüğünde başlayan tümör, sonunda 20 kiloya ulaştı. Bu durum, hücre büyümesinde yer alan bir proteini düzenleyen NF-1 adı verilen bir gendeki mutasyon nedeniyle ortaya çıkıyor.

Hayati Tehlikesi Olan Tümör Dr. Osborne İle Başarıyla Çıkarıldı

Alexandra’nın nefes almasını zorlaştıran ve hareketlerini kısıtlayan tümör, Los Angeles merkezli baş ve boyun cerrahisi onkoloğu Dr. Ryan Osborne tarafından başarılı bir şekilde çıkarıldı. Altı saatlik ameliyat sonrasında sağlık ekibi kan kaybını kontrol altına alarak, sadece birkaç santimlik bir yara izi bıraktı. Alexandra, ameliyat sonrası “Hayal ettiğimden daha iyi. Normal bir boynum olduğu için çok mutluyum” dedi.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Nadir Genetik Hastalığa Sahip Kadının Sırt Çantası Büyüklüğündeki Tümörü Başarıyla Alındı
  1. Nadir Genetik Hastalığa Sahip Kadının Sırt Çantası Büyüklüğündeki Tümörü Başarıyla Alındı için yorumda bulun

    Nadir Genetik Hastalığa Sahip Kadının Sırt Çantası Büyüklüğündeki Tümörü Başarıyla Alındı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Nadir Genetik Hastalığa Sahip Kadının Sırt Çantası Büyüklüğündeki Tümörü Başarıyla Alındı için ilk yorumu yapabilirsin.