Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: “Türkiye, Fiber İnternet Altyapısında Avrupa’nın İkinci Ülkesi Konumuna Yükseldi”

Uraloğlu: Gelişen Fiber Altyapımız Avrupa’da Öncü Olmamızı Sağlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, FTTH Council Europe tarafından yayımlanan “FTTH/B Market Panorama Araştırması” sonuçlarına göre Türkiye’nin fiber internet altyapısında Avrupa’da öne çıktığını belirtti.

Avrupa Ortalamasının Üzerinde Bir İvme Yakaladık

Uraloğlu, Türkiye’nin eve kadar fiber altyapıda 18 milyon haneye ulaşan altyapısıyla Fransa’nın ardından Avrupa’nın ikinci ülkesi konumuna yükseldiğini söyledi. Bu başarıda artan yatırımların etkili olduğunu vurgulayan Bakan, “İnanıyorum ki çok yakın zamanda fiber altyapıda ülkemiz Avrupa’nın lideri olacak.” dedi.

Türkiye, Geniş Bant Abone Sayısında Çarpıcı İlerleme Kaydetti

2002 yılında neredeyse sıfır seviyede olan geniş bant abone sayısının bugün 95 milyonu aştığını belirten Uraloğlu, geniş bant internet hizmetini her eve ulaştırma hedefine ulaşacaklarını ifade etti. Bakan, fiber altyapı uzunluğunu 4 yıl içinde 850 bin kilometreye çıkaracaklarını açıkladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: “Türkiye, Fiber İnternet Altyapısında Avrupa’nın İkinci Ülkesi Konumuna Yükseldi”
  1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: “Türkiye, Fiber İnternet Altyapısında Avrupa’nın İkinci Ülkesi Konumuna Yükseldi” için yorumda bulun

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: “Türkiye, Fiber İnternet Altyapısında Avrupa’nın İkinci Ülkesi Konumuna Yükseldi” için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı: “Türkiye, Fiber İnternet Altyapısında Avrupa’nın İkinci Ülkesi Konumuna Yükseldi” için ilk yorumu yapabilirsin.