ABD Başkanı Joe Biden TikTok’un Devredilmesini Öngören Tasarıyı İmzaladı

TikTok’un Devri veya Yasaklanması Öngörülüyor

ABD Başkanı Joe Biden, TikTok’un devredilmesinin ya da devredilmemesi halinde yasaklanmasının önünü açan bir tasarıyı imzaladı. Bu tasarıya göre, şirketin ana ortağı olan Çinli ByteDance firmasının TikTok’u devretmesi gerekebilir. Aksi takdirde, TikTok’un ABD’deki internet uygulama mağazalarından 5 ay süreyle ya da tamamen çıkarılması söz konusu olabilir.

TikTok CEO’su ABD’li Kullanıcıları Teselli Ediyor

TikTok CEO’su Shou Zi Chew, tasarının imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, “İçiniz rahat olsun, hiçbir yere gitmiyoruz” dedi. Chew, “Gerçekler ve anayasa bizim tarafımızda” diyerek, 170 milyon ABD’li tarafından kullanılan uygulamanın yasaklanmasını engellemek için yasal mücadele başlatacaklarını belirtti.

Çin hükümetinin ByteDance’in TikTok’u ABD’li bir alıcıya satmasına izin verip vermeyeceği belirsizliğini korurken, Chew satışın bir seçenek olmadığını ima etmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD Başkanı Joe Biden TikTok’un Devredilmesini Öngören Tasarıyı İmzaladı için yorumda bulun

    ABD Başkanı Joe Biden TikTok’un Devredilmesini Öngören Tasarıyı İmzaladı için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD Başkanı Joe Biden TikTok’un Devredilmesini Öngören Tasarıyı İmzaladı için ilk yorumu yapabilirsin.