ABD NHTSA, Tesla’nın Otomatik Pilot Sistemi Soruşturması Başlatıyor

NHTSA, Tesla’nın Otomatik Pilot Sorununu İncelemeye Başladı

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla’nın aralık ayında otomatik pilot direksiyon sistemi hatası nedeniyle 2 milyondan fazla aracı geri çağırmasının yeterli olup olmadığı konusunda soruşturma başlattı.

Detaylar

NHTSA, 13 Aralık’ta yaptığı açıklamada Tesla’nın 2012-2023 Model S, 2016-2023 Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y araçlarının toplam 2,03 milyon adedini geri çağırdığını belirtti.

NHTSA, geri çağrılan araçlara yazılım güncellemesi yapıldıktan sonra meydana gelen çarpışmalardan kaynaklanan endişeleri tespit etti ve bu sebeple soruşturma başlattı.

NHTSA, Tesla’nın endişeleriyle ilgili sorunları çözmek için yazılım güncellemeleri yaptığını, ancak bunları geri çağırmanın bir parçası yapmadığını veya güvenlik riski oluşturan bir hatayı çözmediğini açıkladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD NHTSA, Tesla’nın Otomatik Pilot Sistemi Soruşturması Başlatıyor için yorumda bulun

    ABD NHTSA, Tesla’nın Otomatik Pilot Sistemi Soruşturması Başlatıyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD NHTSA, Tesla’nın Otomatik Pilot Sistemi Soruşturması Başlatıyor için ilk yorumu yapabilirsin.