Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılışında Konuştu

Bakan Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi Vizyonu Hakkında Konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Tuzla’daki Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu doğrultusunda kritik teknolojilerde üretim üssü olma hedefine Türkiye’yi bir adım daha yaklaştıracak önemli bir tesisin açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Kacır, Sanayi ve Ekonomiye Vurgu Yaptı

Bakan Kacır, dünyanın savaşlar, salgınlar, iklim değişikliği gibi çok boyutlu krizlerle karşılaştığı bir dönemde, Türkiye’nin kalkınma yolculuğuna hız kesmeden devam ettiğine dikkat çekerek, ülke ekonomisinin sanayi öncülüğünde son 14 çeyrektir kesintisiz büyüdüğünü vurguladı. Bakan Kacır, “Yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat odaklı kalkınmamıza hız katacak yeni atılımlara odaklanıyoruz” dedi.

Mobilite Sektöründe Hedefler ve Yatırımlar

Bakan Kacır, elektrikli ve şarj edilebilir hibrit araçların payını 2030’da yüzde 35’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, Türkiye’nin batarya ve enerji depolama teknolojilerini stratejik bir alan olarak değerlendirdiğini vurgulayarak, sektörde yapılan yatırımların arttığını ifade etti.

Yeni Teşvik Programları ve Hedefler

Bakan Kacır, teknoloji odaklı sanayi hamlesi kapsamında enerji depolama ve batarya teknolojilerine yönelik yeni teşvik programlarının hayata geçirileceğini müjdeledi. Ayrıca, 2024 sonuna kadar Ampherr Batarya Teknolojileri Fabrikası’nın kademeli olarak 2 gigawatt saatlik ilave batarya üretim kapasitesine ulaşacağını açıkladı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Ekonomi
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılışında Konuştu
  1. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılışında Konuştu için yorumda bulun

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılışında Konuştu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Kacır, Batarya Teknolojileri Fabrikası Açılışında Konuştu için ilk yorumu yapabilirsin.