Türkiye ile Özbekistan Arasındaki İşbirliği Anlaşmaları Meclis’ten Geçti

AK Parti’li Milletvekili Osman Mesten, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin gelişimi hakkında önemli bilgiler verdi.

Tarihi İlişkiler ve Stratejik Müttefiklik

Milletvekili Mesten, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev’in samimi ilişkilerinin önemine vurgu yaparak, her alanda işbirliği için gerekli anlaşmaların imzalandığını, karşılıklı vize muafiyeti getirildiğini ve ilişkilerin stratejik müttefiklik seviyesine çıkarıldığını belirtti.

Ekonomik İlişkiler

Mesten, Türkiye’nin Özbekistan’daki doğrudan yatırımının 1,5 milyar dolara ulaştığını ve 1900 civarında Türk firmasının Özbekistan’da faaliyet gösterdiğini açıkladı. Ticaret hacminin 8 yılda 10 kat artarak 3,5 milyar dolara yükseldiğini belirtti ve hedefin 5 milyar dolar olduğunu ifade etti.

Meclis’ten Geçen Kanun Teklifleri

Türkiye ile Özbekistan arasındaki işbirliğini güçlendirmek amacıyla Meclis’ten geçen kanun teklifleri şunlardır:

  • Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Anlaşması
  • Suçla Mücadelede İş Birliği Anlaşması ve Protokolü
  • Kolluk Eğitimi İş Birliği Protokolü ve Değişiklikler
  • Askeri Çerçeve Anlaşması

Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, kabul edilen kanun tekliflerinin ardından bir ara verdi ve ardından toplantıyı kapattı.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Türkiye ile Özbekistan Arasındaki İşbirliği Anlaşmaları Meclis’ten Geçti
  1. Türkiye ile Özbekistan Arasındaki İşbirliği Anlaşmaları Meclis’ten Geçti için yorumda bulun

    Türkiye ile Özbekistan Arasındaki İşbirliği Anlaşmaları Meclis’ten Geçti için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Türkiye ile Özbekistan Arasındaki İşbirliği Anlaşmaları Meclis’ten Geçti için ilk yorumu yapabilirsin.