Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail’in Sıkı Kuşatması Altında

İsrail Hastanenin Çevresini Sıkı Bir Şekilde Kuşatıyor

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, Şifa Hastanesindeki duruma ilişkin endişelerini dile getirdi. İsrail ordusunun hastaneye yönelik sıkı kuşatması altında sağlık personeli, hastalar ve yaralılar zor durumda.

İsrail Güçleri Hastane Personeli ve Hastaları Alıkoymaya Devam Ediyor

Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail’in Şifa Hastanesindeki sağlık personelini, hastaları ve yaralıları alıkoyması ve çıkmalarına izin vermemesi eleştirildi. Kuşatma altındaki sağlık ekipleri ve hastaların hayatlarını kurtarması için uluslararası topluma acil müdahale çağrısı yapıldı.

İsrail Ordusunun Geçmiş Baskınları ve Son Gelişmeler

İsrail ordusu, 18 Mart’ta Şifa Hastanesine baskın düzenleyerek yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı hastaneyi kuşatmıştı. Bu baskında 800’den fazla kişi alıkonulmuş ve 170’den fazla Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirilmişti. İsrail’in hastaneye yönelik daha önceki baskınları ve ciddi zarar vermesine rağmen iddialarını kanıtlayamamıştı.

Son olarak, 8 gün önce gerçekleşen baskının ardından İsrail güçleri hastanenin çevresine yönelik saldırılarına devam etmekte, uluslararası toplumun müdahalesi beklenmektedir.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail’in Sıkı Kuşatması Altında için yorumda bulun

    Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail’in Sıkı Kuşatması Altında için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Gazze’deki Şifa Hastanesi İsrail’in Sıkı Kuşatması Altında için ilk yorumu yapabilirsin.