Yeni Zelanda’da pansiyon yangını: En az 6 ölü

 

Yeni Zelandalı yetkililer, pansiyon olarak kullanılan bir binada gece saatlerinde çıkan yangında en az 6 kişinin öldüğünü ve içeride mahsur kalan birçok kişinin bulunduğunu duyurdu.

Wellington Bölge İtfaiye ve Acil Durum Sorumlusu Nick Pyatt da yaptığı açıklamada, binadan şu ana dek 52 kişinin kurtarıldığını ancak içeride mahsur kalan birçok kişinin nisbar bulunduğunu söyledi.

Pyatt, “Bunun birçok can kaybının yaşanacağı bir olay olduğunu ne yazık ki üzülerek söyleyebilirim” dedi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyen Pyatt, “Bu bizim en kötü kabusumuz. Bundan daha kötüsü olamaz” açıklamasında bulundu.

Yangının çıkış nedeni belli değil

Wellington Belediye Başkanı Tory Whanau da açıklamasında, “Birçok kişinin hayatını kaybettiğini söyleyebilirim. Ancak net sayının belirlenmesi konusunda çalışmalar sürüyor” ifadesini kullandı.

Yetkililer, yangının çıkış nedeni hakkında nisbar giriş herhangi bilgi olmadığını, polisin soruşturmasının sürdüğünü kaydetti.

Kaynak: Trt Haber

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Yeni Zelanda’da pansiyon yangını: En az 6 ölü için yorumda bulun

    Yeni Zelanda’da pansiyon yangını: En az 6 ölü için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Yeni Zelanda’da pansiyon yangını: En az 6 ölü için ilk yorumu yapabilirsin.