Ürdün Ordusu, Gazze’ye Havadan Yardım İndirme Operasyonu Düzenledi

Ürdün, ABD ve Diğer Ülkelerden Uçaklarla Destek Verdi

Ürdün ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyine havadan 7 yardım indirme operasyonu düzenlendiği belirtildi. Operasyona Ürdün Hava Kuvvetleri’ne ait iki C130 uçağı ile ABD’ye ait iki uçak, Mısır, Almanya ve Singapur’a ait uçakların katıldığı aktarıldı.

Gazze’de Kıtlık Krizi Devam Ediyor

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda, 2,3 milyon Filistinlinin açlıkla karşı karşıya kaldığı belirtiliyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi’nde İsrail’in 17 yıldır devam eden kuşatması nedeniyle “açlığın her yerde olduğunu” açıklamıştı.

BM’nin uyarısına göre, İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Gazze Şeridi’nde 2,2 milyon kişinin kıtlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtiliyor. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 31 bin 645 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 73 bin 676 kişinin yaralandığı bildirildi.

Uluslararası Yardım Operasyonları Devam Ediyor

İsrail’in karadan yardım girişlerini engellemesi üzerine, ABD, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, Katar, Umman ve Bahreyn gibi ülkeler, Gazze Şeridi’ne havadan yardım indirme operasyonları düzenlemeye devam ediyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Ürdün Ordusu, Gazze’ye Havadan Yardım İndirme Operasyonu Düzenledi için yorumda bulun

    Ürdün Ordusu, Gazze’ye Havadan Yardım İndirme Operasyonu Düzenledi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Ürdün Ordusu, Gazze’ye Havadan Yardım İndirme Operasyonu Düzenledi için ilk yorumu yapabilirsin.