Hollanda’da Yürütülen Çığır Açan Çalışmada HIV Virüsü, CRISPR Yöntemiyle İnsan Hücrelerinden Temizlendi

HIV, CRISPR ile İnsan Hücrelerinden Temizlendi

Hollanda’nın Amsterdam Üniversitesi’nde çalışan araştırmacılar, Nobel ödüllü CRISPR gen düzenleme yöntemiyle HIV’i insan hücrelerinden temizlemeyi başardı.

Avrupa Klinik Mikrobiyonoji ve Bulaşıcı Hastalıklar Kongresi’nde Açıklandı

CRISPR yöntemi, hücre DNA’sındaki istenmeyen bölümleri kesip atabilen “moleküler düzeyde çalışan bir makas” gibi işlev görüyor. Bilim insanları, laboratuvar ortamında HIV’i insan DNA’sından temizlemeyi başarmıştır.

HIV Tedavisi İçin Yeni Bir Umut

Araştırma sonuçları, Avrupa Klinik Mikrobiyonoji ve Bulaşıcı Hastalıklar Kongresi’nde paylaşıldı. Uzmanlar, kapsamlı bir HIV tedavisi geliştirmeyi hedefliyor ancak bu alanda daha fazla araştırma yapılması gerektiği vurgulanıyor.

HIV ve AIDS

Türkiye’de 35 bin, dünyada ise yaklaşık 40 milyon kişi HIV ile yaşıyor. HIV, vücut sıvılarıyla bulaşan ve bağışıklık yetmezliğine neden olan bir virüstür. Erken teşhis ve düzenli tedavi, hastaların hayatlarını normal bir şekilde sürdürebilmelerini sağlamaktadır. Mevcut ilaçlar virüsün yayılmasını durdurabilmektedir ancak tamamen ortadan kaldıramamaktadır. HIV’in neden olduğu enfeksiyonun ileri evresi AIDS olarak adlandırılmaktadır.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Hollanda’da Yürütülen Çığır Açan Çalışmada HIV Virüsü, CRISPR Yöntemiyle İnsan Hücrelerinden Temizlendi
  1. Hollanda’da Yürütülen Çığır Açan Çalışmada HIV Virüsü, CRISPR Yöntemiyle İnsan Hücrelerinden Temizlendi için yorumda bulun

    Hollanda’da Yürütülen Çığır Açan Çalışmada HIV Virüsü, CRISPR Yöntemiyle İnsan Hücrelerinden Temizlendi için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hollanda’da Yürütülen Çığır Açan Çalışmada HIV Virüsü, CRISPR Yöntemiyle İnsan Hücrelerinden Temizlendi için ilk yorumu yapabilirsin.