Yaşlılıkta Sağlıklı ve Mutlu Bir Hayat İçin Prof. Dr. Mehmet İlkin Naharcı’dan Öneriler

Geriatri Uzmanının Önerileriyle Sağlıklı Yaş Alma Yolları

Yaşlanmak doğal bir süreç olsa da, bu dönemi sağlıklı ve mutlu geçirmek önemli. Türkiye’de her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan “Ulusal Yaşlılar Haftası” ile yaşlılık ve sağlık konularında farkındalık yaratılıyor. Türkiye İstatistik Kurumu’na göre 65 yaş ve üzeri nüfusun artmasıyla sağlık sorunları da artıyor.

Geriatrik Sendromlar ve Hekim Takibi

İleri yaşla beraber ortaya çıkan hastalıkların çözümü için mutlaka bir geriatri uzmanının takibi gerekiyor. Bilişsel bozukluk, depresyon, düşme riski gibi yaşlılığa özgü sorunlar için hekim kontrolü önemli.

Önlemler ve Sağlık Kontrolleri

65 yaş üstü bireylerin düzenli sağlık kontrollerini aksatmamaları gerekiyor. Kronik hastalıkların tedavilerini aksatmamak, geriatri hekiminden destek almak önemli.

Fiziksel Aktivite ve Beslenme

Fiziksel aktivitenin artırılması, sigara ve alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulması gerekiyor. Ayrıca yeterli ve dengeli beslenme ile uyku düzenine dikkat edilmesi önemli. Öğün atlanmamalı, su tüketimi ve zeytinyağı gibi besinler tercih edilmeli.

Hobi Edinme ve Hedef Belirleme

Hobi edinmenin psikolojik faydaları olduğu gibi, hedef belirlemenin motivasyonu artırdığı belirtiliyor. Sevdikleriyle zaman geçirmek, olumlu düşünmek ve hoşgörülü olmak da yaşlılıkta zinde kalmanın anahtarlarından.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Sağlık
  • Yaşlılıkta Sağlıklı ve Mutlu Bir Hayat İçin Prof. Dr. Mehmet İlkin Naharcı’dan Öneriler
  1. Yaşlılıkta Sağlıklı ve Mutlu Bir Hayat İçin Prof. Dr. Mehmet İlkin Naharcı’dan Öneriler için yorumda bulun

    Yaşlılıkta Sağlıklı ve Mutlu Bir Hayat İçin Prof. Dr. Mehmet İlkin Naharcı’dan Öneriler için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Yaşlılıkta Sağlıklı ve Mutlu Bir Hayat İçin Prof. Dr. Mehmet İlkin Naharcı’dan Öneriler için ilk yorumu yapabilirsin.