Yarbay Gökhan Ünyeli’nin Veda Mektubu

İhraç Edilen Yarbay Ünyeli, Hayatına Son Verdi

Yarbay Gökhan Ünyeli, 12 yıl önce kimliği belirsiz bir kişi tarafından telefonuna yapılan cevapsız çağrı nedeniyle FETÖ’cü olmakla suçlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen Ünyeli önceki gün Eymir Gölü ODTÜ ormanında beylik tabancasıyla yaşamına son verdi.

Ünyeli’nin Mektubundan Satır Başları

Ünyeli’nin geride bıraktığı mektupta şu ifadelere yer verildi:

“**TSK’nın kutsal benliğine ve mümtaz personeline yıllardır yapılan alçak saldırıların hepimiz farkındayız. Askerin itibarıyla oynandı, ardından özlük haklarına ve yargı kararlarına tezahür etmeye başladı. HERKES YARGILANACAK.** Onur ve şeref duygusu bir subayın asla taviz vermeyeceği kutsal değerlerdir. Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi davalar ile başlayan ve 15 Temmuz menfur darbe girişimi sonrasında farklı boyuta evrilen süreç sonunda sanırım yargılanmayan veya idari tedbir uygulanmayan asker şahıs kalmayacak.

**- Şahsıma yönelik onur kırıcı idari ve adli tedbirler uygulanmıştır. 12 yıl önce kim olduğu belirsiz bir kişi tarafından telefonuma yapılan cevapsız çağrı nedeniyle yaşadıklarım kimsenin başına gelmez.** Türk milletinin tarihine ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün güvenine layık olmaya çalışan, anayasaya bağlılıktan ödün vermeyen ve askerlik mesleğinin gerektirdiği tüm vazifeleri yerine getiren biri olarak bana karşı yapılan haksızlıklar tahammül sınırımı aşmıştır.

**- Meclis kürsüsünden FETÖ elebaşına methiye düzenlerin Adalet Bakanı olduğu, fotoğraf çektirmek için el pençe divan duranların milletvekili olduğu bir ortamda elbette konuyu ciddiye alma diyebilirsiniz ancak duyduğum öfkeyi bastıramıyor ve kabullenemiyorum.** Türk askerinin şerefine yönelik saldırıların daha da artacağı süreçlerden şüpheye yer vermeyecek şekilde çıkmak için her hareketinizi kayıt altına alın. Bilinmeyen bir numaradan arandığınızda suç duyurusunda bulunun… **Türk milletinin kendi evlatları olan TSK’ya tekrar sahip çıkması dileğiyle elveda.**”

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Yarbay Gökhan Ünyeli’nin Veda Mektubu için yorumda bulun

    Yarbay Gökhan Ünyeli’nin Veda Mektubu için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Yarbay Gökhan Ünyeli’nin Veda Mektubu için ilk yorumu yapabilirsin.