Sağlık Hizmetleri Ramazan Bayramı’nda da Kesintisiz Olacak

Sağlık Hizmetlerinde Genelge Gönderildi

Sağlık Bakanlığı, Ramazan Bayramı’nda sağlık hizmetlerinin kesintisiz ve eksiksiz sunulabilmesine yönelik genelgeyi 81 il sağlık müdürlüğüne gönderdi. Genelgede, acil hasta ve yaralılara hızlı ulaşım, ilk müdahale, tıbbi nakil ve tedavinin önemi vurgulandı.

Acil Sağlık Hizmetleri Önem Taşıyor

Genelgede, bayram tatili süresince olası hastalık ve acil durumlarda 112 Acil ambulansları ve hastanelerin acil servislerine başvurularda yoğun iş yükü olabileceği belirtilerek, tüm sağlık tesislerinin bu duruma hazırlıklı olması gerektiği ifade edildi.

Nöbet Hizmetleri 24 Saat Planlanacak

Hastanelerin acil servislerinde, laboratuvar ve diğer birimlerde 24 saat nöbet hizmeti sağlanacak. Diyaliz hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması ve radyoterapi hizmetlerinin devam etmesi için gerekli tedbirler alınacak.

Evde Sağlık Hizmetleri Aksatılmayacak

Bakanlığa bağlı sağlık kurumlarında evde sağlık hizmetleri de kesintisiz olarak devam edecek, hastaların tedavileri aksatılmayacak. Planlamalar önceden yapılarak, sağlık hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde sürdürülmesi sağlanacak.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Sağlık Hizmetleri Ramazan Bayramı’nda da Kesintisiz Olacak için yorumda bulun

    Sağlık Hizmetleri Ramazan Bayramı’nda da Kesintisiz Olacak için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Sağlık Hizmetleri Ramazan Bayramı’nda da Kesintisiz Olacak için ilk yorumu yapabilirsin.