Hamas Heyeti Mısır’a Gidiyor: Ateşkes ve Görüşmeler Hakkında Detaylar

Hamas Heyeti Mısır’a Gidecek

Hamas‘tan yapılan yazılı açıklamada, Halil el-Hayye başkanlığındaki bir heyetin pazar günü Mısır‘a gideceği belirtildi.

Filistin Ulusal Güçlerin Talepleri

Açıklamada, 14 Mart’taki görüşmelerde sunulan taleplere bağlı kalındığı ve bu doğal taleplerden vazgeçilmeyeceği vurgulandı. Filistin halkı ve Filistin ulusal güçleri‘nin taleplerine Hamas‘ın bağlılığının teyit edildiği belirtildi. Talepler arasında; kalıcı ateşkes, İsrail ordusunun Gazze’den çekilmesi, yerinden edilenlerin geri dönüşü, hareket özgürlüğü, sivillere yardım ve koruma ile ciddi bir esir takası anlaşması yer alıyor.

ABD Başkanı Biden’dan Ateşkes Çağrısı

ABD Başkanı Joe Biden, perşembe günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde “Gazze’de acil ateşkes sağlanması” ve “İsrail’in bu konuda ateşkese yönelik adım atması” çağrısında bulunmuştu. ABD medyasına yansıyan haberlere göre, CIA Direktörü Burns‘ün Kahire‘ye ziyaretinin bu hafta sonu gerçekleşmesi bekleniyor.

Biden’dan Hamas’a Baskı Çağrısı

Amerikan medyasına açıklama yapan bir yetkili, ismi belirtilmeyen bir yetkilinin Biden‘ın Mısır ve Katar liderlerine, “ateşkes için Hamas‘a baskı yapılması” çağrısı içeren mektuplar gönderdiğini ifade etmişti.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Dünya
  • Hamas Heyeti Mısır’a Gidiyor: Ateşkes ve Görüşmeler Hakkında Detaylar
  1. Hamas Heyeti Mısır’a Gidiyor: Ateşkes ve Görüşmeler Hakkında Detaylar için yorumda bulun

    Hamas Heyeti Mısır’a Gidiyor: Ateşkes ve Görüşmeler Hakkında Detaylar için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hamas Heyeti Mısır’a Gidiyor: Ateşkes ve Görüşmeler Hakkında Detaylar için ilk yorumu yapabilirsin.