Kartingte Rekor Katılımlı Sezon Finali

MOTUL 2022 Türkiye Karting Şampiyonası, 29-30 Ekim tarihlerinde TOSFED Körfez Karting Pisti’nde 64 sporcunun katılımıyla düzenlenen 7.ayak ile sona erdi. Büyük çekişmeye sahne olan ICRYPEX ana sponsorluğunda, Marmaris Belediyesi ve Marmaris Ticaret Odası katkılarıyla Nimara Otomobil Sporları Kulübü (NİMOSK) tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında, iki gün boyunca 5 ayrı kategoride üçer yarış koşuldu. Yarış öncesinde tüm sporcular bir araya gelerek, Türk Bayrağı ile hatıra fotoğrafı çektirip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 99. Yılını kutladılar.

Her iki gün de büyük çekişmelere sahne olan organizasyon sonunda, geleceğin şampiyon adayları 8 sporcunun yer aldığı micro kategoride, Demir Uyan birinciliği elde ederken, Uygar Arslan Birgili ikinciliği ve Atlas Tiryakioğlu da üçüncülüğü kazandı. 14 sporcunun yer aldığı mini kategoride Can Özler birinciliği kazanırken, Erin Ünlüdoğan ikinci ve Cem Karakömür de üçüncü sırada podyuma çıkan isimler oldular. Mini kadınlarda da Melek Dorum birinciliği kazanan sporcu oldu.

11 sporcunun yer aldığı junior kategori birinci Dynamic Racing Team’den Emir Tanju, ikinci Hakkı Dorum üçüncü Yağız Tekşan sıralaması ile sonuçlanırken, junior kadınlarda Ayşe Çebi birinci, Leyla Sulyak ikinci ve Zeynep Çukurova üçüncü oldular. 19 sporcu ile en yüksek katılıma sahne olan senior kategoride BOM Karting’ten Kerim Sulyak birinciliği, Berk Kalpaklıoğlu ikinciliği ve Mert Ali Sarıçiçek de üçüncülüğü elde ederken, senior kadınlar klasmanı birinci Sude Yurdagül, ikinci Ayda Biter ve üçüncü Sena Savaşer sıralamasıyla tamamlandı. 12 sporcu ile sezonun en yüksek katılımına sahne olan master kategori podyumu ise BOM Karting’den birinci Aytaç Biter, ikinci Mehmet Çınar ve üçüncü Murathan Gür şeklinde oluştu.

Yarış sonunda dereceye giren sporcuların ödüllerini MOTUL Grup Ürün Yöneticisi Ertan Gündoğdu, NİMOSK Başkanı Özhan Seyhan, BUMOSK Başkanı Mitat Ülküden, Şampiyona Direktörü Ceyhan Eryalaz, Yarışma Direktörü Yasin Taşdemir takdim ettiler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. Kartingte Rekor Katılımlı Sezon Finali için yorumda bulun

    Kartingte Rekor Katılımlı Sezon Finali için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Kartingte Rekor Katılımlı Sezon Finali için ilk yorumu yapabilirsin.