IOC, Rusya ve Belarus Atletlerini Paris 2024 Açılış Seremonisine Kabul Etmiyor

IOC, Rusya ve Belarus Atletlerine Açılış Seremonisinde Yer Vermeyecek

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), 2024 Yaz Olimpiyatları’nın Paris’te düzenlenecek olan açılış seremonisinde Rusya ve Belarus’tan gelen atletlere yer verilmeyeceğini açıkladı.

Rus ve Belaruslu Atletler Tarafsız Bayrak Altında Yarışacak

IOC’nin duyurusuna göre, 26 Temmuz’da Seine Nehri üzerinden Eyfel Kulesi’ne doğru yapılacak olan teknelerle gerçekleşecek açılış töreninde Rus ve Belaruslu atletler yer almayacak. Bu atletlerin olimpiyatlara katılabilmeleri için Ukrayna’nın işgaline destek vermemeleri ve devletin güvenlik organlarıyla ilişkilerinin bulunmaması gibi koşulları yerine getirmeleri gerekecek.

Paris 2024 Olimpiyatları’nda, tahmini olarak 36 Rus ve 22 Belaruslu atletin tarafsız bayrak altında yarışması planlanıyor. Bu atletlerin kapanış törenine katılıp katılmayacakları ise ilerleyen tarihlerde belirlenecek.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Spor
  • IOC, Rusya ve Belarus Atletlerini Paris 2024 Açılış Seremonisine Kabul Etmiyor
  1. IOC, Rusya ve Belarus Atletlerini Paris 2024 Açılış Seremonisine Kabul Etmiyor için yorumda bulun

    IOC, Rusya ve Belarus Atletlerini Paris 2024 Açılış Seremonisine Kabul Etmiyor için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak IOC, Rusya ve Belarus Atletlerini Paris 2024 Açılış Seremonisine Kabul Etmiyor için ilk yorumu yapabilirsin.