ABD ve Küresel Piyasalarda Haftalık Değerlendirme

ABD’de Fed Yetkililerinin Temkinli Duruşu Etkili Oluyor

ABD’de bu hafta veri takviminin zayıf seyretmesi ve Fed yetkililerinin temkinli duruşunu koruması yatırımcıların risk iştahını etkiliyor. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz konusunda enflasyon verilerinin önemine vurgu yaparak, Fed’in faiz oranlarını uzun süre sıkı tutacağını belirtti. Ancak, enflasyon göstergelerinin işbirliği yapmaması durumunda faiz artırımı olasılığını da dışlamadığını ifade etti.

ABD ve Avrupa Piyasalarında Gelişmeler

Amerikan tahvillerine olan talep devam ederken, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi son 5 günde üst üste gerileyerek yüzde 4,47 seviyesine indi. Altın ons fiyatı 2.318 dolarda seyrederken, Brent petrolün varil fiyatı 82,5 dolarda bulunuyor. New York borsasında Nasdaq endeksi düşerken, S&P 500 ve Dow Jones endeksleri hafif artış kaydetti. Avrupa’da ise borsalar pozitif bir seyir izlerken, İngiltere Merkez Bankası’nın yarın açıklayacağı kararlar takip ediliyor.

Asya Piyasalarında Risk İştahı Geriliyor

Asya’da pay piyasaları genel olarak negatif seyrederken, Japon yeninin durumu dikkat çekiyor. Japonya’da Merkez Bankası Başkanı faiz artırımı sinyali verirken, Nintendo ve Toyota gibi şirketlerin beklentileri karşılayamaması piyasalarda satış baskısına neden oldu. Dolar/yen paritesi 155,17 seviyesinde bulunurken, Nikkei 225 endeksi gerilerken, Güney Kore’de Kospi endeksi artış kaydetti.

Yurt İçi Piyasalarda BIST 100 Rekor Seviyeden Tamamladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor seviyeden günü tamamlarken, ekonomi yönetiminin aldığı önlemler TL varlıklara olan ilgiyi artırdı. Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi 282 baz puanın altına gerileyerek 279,33 seviyesine indi. Dolar/TL ise yatay seyretti. Bugün hazine nakit dengesi ile Almanya ve ABD’den ekonomik veriler takip edilecek.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  1. ABD ve Küresel Piyasalarda Haftalık Değerlendirme için yorumda bulun

    ABD ve Küresel Piyasalarda Haftalık Değerlendirme için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak ABD ve Küresel Piyasalarda Haftalık Değerlendirme için ilk yorumu yapabilirsin.