Hibe Desteğiyle Hayallerini Gerçeğe Dönüştüren Bir Çiftçi Ailesi: Ayyıldızlar

Köyde Çiftlik Hayali Kuran Kadir ve Figen Ayyıldız Çifti

‘Hacettepe Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezunu olan 45 yaşındaki Kadir Ayyıldız ve ev hanımı 42 yaşındaki eşi Figen Ayyıldız, ailesinden kalan köyde çiftçilik ve hayvancılık yaparak yaşamlarını sürdürüyor.

Genç Çiftçi Projesiyle Başlayan Hayvancılık Serüveni

Ayyıldız çifti, 8 yıl önce Tarım ve Orman Bakanlığının “Genç Çiftçi” projesine başvurarak hibe desteği alarak 2 koyun alarak besiciliğe başladı. Aldıkları desteklerle ahırlarını genişleten çift, 8 yılda hayvan sayısını 200’e çıkararak başarılı bir işletme kurdu.

Ailece Çiftçilik Yapan Mutlu Bir Aile

Ayyıldız çifti, 6 ve 10 yaşlarındaki kızlarıyla birlikte hayvanları sevgiyle besleyerek çiftlik hayalini gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşıyor. Kadir Ayyıldız, yaptığı işi sevdiğini ve mutlu olduğunu belirterek cesaret isteyen herkesi çiftçilik yapmaya teşvik ediyor.

Figen Ayyıldız ise aldıkları devlet desteklerinin önemine vurgu yaparak üretimin büyümesini görmekten mutluluk duyduklarını ifade ediyor. Ayyıldızlar, köy yaşamını ailecek çok sevdiklerini belirterek, emeklilik hayalini yaşadıklarını ve üretimde bulunmanın keyfini sürüyor.

Bu Yazı İçin Ne Düşünüyorsun?

  • Ana Sayfa
  • Magazin
  • Hibe Desteğiyle Hayallerini Gerçeğe Dönüştüren Bir Çiftçi Ailesi: Ayyıldızlar
  1. Hibe Desteğiyle Hayallerini Gerçeğe Dönüştüren Bir Çiftçi Ailesi: Ayyıldızlar için yorumda bulun

    Hibe Desteğiyle Hayallerini Gerçeğe Dönüştüren Bir Çiftçi Ailesi: Ayyıldızlar için henüz bir yorumda bulunulmamış! Hemen üst alanda bulunan formu kullanarak Hibe Desteğiyle Hayallerini Gerçeğe Dönüştüren Bir Çiftçi Ailesi: Ayyıldızlar için ilk yorumu yapabilirsin.